Kaip matyti iš Socialinio dialogo Lietuvoje stiprinimo 2007-2011 metų programos ataskaitos už 2010 metus, programai įgyvendinti po 160 tūkst. litų panaudojo Lietuvos darbo federacija ir "Solidarumas", 320 tūkst. litų - Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą ataskaitą, kurią trečiadienį turėtų vertinti ministrų kabinetas, socialiniam dialogui skatinti pernai rengti mokymai profsąjungų atstovams, organizuoti renginiai, skirti socialinės partnerystės ir trišalio bendradarbiavimo rezultatų sklaidai, leisti ir platinti lankstinukai, transliuotos radijo laidos.

Taip pat vykdyta profsąjungų plėtra, derybos dėl naujų socialinio dialogo struktūrų kūrimo, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos nariai įmonės lygmeniu parengė ir pasirašė 148 kolektyvines sutartis, "Solidarumas" įmonėse įsteigė 10 saugos ir sveikatos komitetų.

Socialinio dialogo Lietuvoje stiprinimo 2007-2011 metų programos tikslas - plėtoti ir stiprinti socialinį dialogą apskrityje bei savivaldybėse, bendradarbiaujant dvišaliu ir trišaliu pagrindu profesinėms sąjungoms ir darbdavių organizacijoms. Taip pat siekiama mokyti iš socialinių partnerių atstovų sudarytų dvišalių ir trišalių tarybų bei komisijų narius, stiprinti ir atlikti darbo santykių bei darbuotojų saugos ir sveikatos visuomeninę kontrolę. Be to, numatoma skleisti profesinių sąjungų veiklos gerąją patirtį, aiškinti per visuomenės informavimo priemones socialinės partnerystės svarbą visuomenei

Programos pagrindiniai vykdytojai - profesinių sąjungų nacionaliniai susivienijimai: Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos darbo federacija, Lietuvos profesinė sąjunga "Solidarumas" bei Lietuvos respublikos trišalės tarybos sekretoriatas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.