Panevėžio statybos tresto filialo "Gerbusta" darbų vadovą Juozą Česnaką teismas leido suimti 15 parų, jam pateikti įtarimai dėl sukčiavimo. Tokio pat sprendimo sulaukė ir vyriausiasis inžinierius Kęstutis Kastrickas, pranešė LNK „Žinios“.

Po dviejų parų arešto "Aukštaitijos vandenų" statybos projektų įgyvendinimo grupės vadovas bei du vandentiekio ir nuotekų tinklų cecho darbuotojai paleisti, bet įtarimai dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir nuosavybei jiems nepanaikinti.

Generaliniam direktoriui Rimantui Liepai skirtos dvi kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir 20 tūkst. litų užstatas. Jis pusmečiui nušalintas nuo pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė, kad Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikalstamų veikų, bendrovei "Aukštaitijos vandenys" įgyvendinant nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtros projektą.

Pasak pranešimo, antradienį bendrovės patalpose buvo atliktos kratos. Keturiems "Aukštaitijos vandenų" darbuotojams pareikšti įtarimai dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir nuosavybei.

Bendra nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtros projekto vertė siekia beveik 59 mln. litų. Nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtra finansuojama daugiausia Europos Sąjungos (80 proc.) lėšomis.