Seimo statutas numato, kad gavęs atsakymą į interpeliaciją, Seimas sesijos metu turi jį apsvarstyti posėdyje ne vėliau kaip per penkias darbo dienas. Seimo pirmininkės atstovas spaudai Juozas Ruzgys BNS patvirtino, kad interpeliaciją numatoma svarstyti kovo 29 dieną.

I.Degutienei interpeliacijos aplinkos ministrui tekstas įteiktas penktadienį. Įteikus šį dokumentą parlamento vadovui, pagal Seimo statutą, pradedama interpeliacijos procedūra.

Interpeliaciją G.Kazlauskui inicijuoja opozicinė Seimo Krikščionių partijos frakcija. Jos seniūnas Vidmantas Žiemelis dar praėjusių metų gruodį surinko 30 parlamentarų parašus po šiuo dokumentu.

Pradėti interpeliaciją ministrui reikia 29 parlamentarų parašų.
G.Kazlauskui priekaištaujama dėl nevykdomos gyvenamųjų namų renovacijos, atliekų tvarkymo programų vilkinimo, aplaidaus požiūrio į saugomų teritorijų ir miškų ūkio pertvarką, nesugebėjimo įsisavinti Europos Sąjungos lėšas.

Seimui nepritarus interpeliacijos atsakymams, būtų slaptai balsuojama dėl nepasitikėjimo ministru. Jis atstatydinamas, jeigu už nepasitikėjimą balsuoja daugiau kaip pusė visų Seimo narių.

Aplinkos ministrą ne kartą kritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji kaltino G.Kazlauską neveiklumu.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius tvirtino, kad ministras ieško subalansuotų sprendimų.

G.Kazlauską į Vyriausybę delegavo Tautos prisikėlimo partija.