Kaip teigiama Vilniaus arkivykupijos kurijos pranešime, penktadienį Bažnytinio paveldo muziejuje vykusiame šiai progai skirtame vakare sukaktuvininką sveikino Seimo pirmininkė Irena Degutienė, Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius su ministrais, parlamentinė grupė „Už žmogaus orumą“, kiti politikai ir gausiai dalyvavę akademinės bei kultūrinės visuomenės atstovai.

Greta gėlių ir knygų daugelis sveikintojų arkivyskupui įteikė paramą jo globojamiems šalpos projektams.

Šeštadienį Jo Eminencija Vilniaus Arkikatedroje šventė Eucharistiją su broliais dvasininkais. Šv. Mišias koncelebravo apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Luigi Bonazzi, dešimt Lietuvos vyskupų ir per šimtą arkivyskupijos kunigų bei čia tarnaujančių įvairių kongregacijų tėvų vienuolių.

Pamaldose dalyvavo broliškų krikščionių bendruomenių Lietuvoje vadovai – stačiatikių arkivyskupas Inokentijus ir evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis. Jo Eminencija prie altoriaus žengė su naujais liturginiais rūbais, puoštais austiniu linu – šis lietuvių meistrų darbas yra arkivyskupijoje dirbančių dvasininkų dovana Ganytojui kunigystės 50-mečio proga.

Pasveikino popiežius Benediktas XVI

Kita proginė dovana, kurią A. J. Bačkiui drauge įteikė kunigai ir pasauliečiai bendradarbiai – Jo Eminencijos į popiežiškuosius universitetus studijuoti siųstų, remtų ar tolesniam akademiniam darbui skatintų įvairiose humanitarinėse srityse dirbančių tyrėjų straipsnių ir esė rinkinys „Kunigas“, vadinamasis /Festschriftas/.

Knygos pradžioje įdėtas sukaktuvininko tarnystės kelią iliustruojančių fotografijų pluoštas ir Jo Šventenybės popiežiaus Benedikto XVI laiškas, kurio Šventasis Tėvas pasveikino kardinolą su kunigystės sukaktimi, suteikdamas apaštališkąjį palaiminimą jam ir visai Vilniaus arkivyskupijos bendruomenei. Popiežiaus laiškas buvo perskaitytas šeštadienį šv. Mišių pabaigoje.

Sekmadienį po sumos Vilniaus arkikatedroje Ganytoją sveikino arkivyskupijos tikintieji, įvairių katalikiškų bendruomenių ir grupelių atstovai. Į sukaktuves atvyko būrelis arkivyskupo bendramokslių, bendradarbių ir dar pirmaisiais kunigystės metais įkurtos bei vadovautos jaunimo maldos grupės narių iš Prancūzijos, Italijos, Nyderlandų, Airijos.