Šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje aptarti vasario pabaigoje įvykę savivaldos rinkimai.

Konservatoriams priklausantys dabartiniai Vilniaus ir Kauno merai Raimundas Alekna bei Andrius Kupčinskas išreiškė viltį, kad ir sulig naujos sudėties savivaldybių tarybų darbo pradžia TS-LKD sugebės išlaikyti pakankamą politinę įtaką abiejuose didžiausiuose šalies miestuose.

R. Alekna ragino konservatorius nežiūrėti kreivai į antrą vietą Vilniuje per rinkimus užėmusius lenkus.

Jis leido suprasti, kad TS-LKD sostinėje gali bandyti su Lenkų rinkimų akcijos atstovais sudaryti valdančiąją koaliciją.

R. Alekna taip pat pareiškė, kad neturėtų būti leista paimti valdžios Vilniuje laimėjusiam Artūrui Zuokui ir jo vadovaujamam judėjimui, nes "visi tokie judėjimai yra trumpalaikiai".

Tuo metu dabartinis Kauno vadovas Andrius Kupčinskas teigė tikįs, kad konservatoriams, laimėjusiems rinkimus šiame mieste, pavyks nuo valdžios nustumti verslininko Visvaldo Matijošaičio judėjimą ir dar keturias partijas, tuoj po rinkimų pareiškusias apie ketinimus formuoti koaliciją. Kauno meras patvirtino, kad būsimą valdžią mieste bandys formuoti ne tik su tradiciniais sąjungininkais iš Liberalų sąjūdžio ir "Jaunosios Lietuvos", bet ir su Tvarkos ir teisingumo partijos nariais, išrinktais į naująją Kauno miesto savivaldybės tarybą.

"Mes jau pastebime paniką toje pusėje, kuri ketino paneigti rinkėjų valią", - džiaugėsi A. Kupčinskas.