„Matome, kaip VTEK priima tam tikrus aiškiai į viešąją opiniją orientuotus sprendimus. Man pačiam teko su tuo susidurti, patvirtinant buvusios ministrės Vilijos Blinkevičiūtės sąrašą, kuriame atsitiktinai atsirado vienas rėmėjas ir dabar iki šiol viskas tęsiasi teismuose. Tai tokie nepaaiškinami dalykai, kurie atsiranda reaguojant į viešą situaciją ir mėginant spręsti problemas. Šita institucija, man atrodo, įsipainiojo“, - partijos tarybos posėdyje šeštadienį kalbėjo R. Dagys.

DELFI primena, kad VTEK nustatė, jog D. Kreivys supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Komisijos nuomone, skirdamas europinę paramą mokykloms, kurių rekonstrukcijos darbus turėjo atlikti su ministro motina susijusi bendrovė, D. Kreivys neįvykdė įstatymuose numatyto reikalavimo – vengti interesų konflikto ir elgtis, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra.

Kalbėdamas apie nesuprantamus VTEK sprendimus, R. Dagys išsakė pritarimą tarybos rezoliucijai dėl naujų etikos ir sąžiningumo standartų valstybėje. Joje siūloma įtvirtinti sąžiningumo ir skaidrumo principus politikoje, versle ir žiniasklaidoje, nors politikai daugiausia kalbėjo apie žiniasklaidą, kuri prieš rinkimus esą spausdino įvairių apklausų, liudijančių konservatorių pasitikėjimo žemumas, rezultatus.

„Man čia besėdint prisiminiau sovietinį laikotarpį. Kartais ta mūsų situacija žiniasklaidoje pradeda panašėti į sovietmetį. Anksčiau mes valdžią oficialiai gyrėm, bet gyvenome savo protu, dabar mes visi valdžią keikiame, bet irgi gyvename savo protu“, - svarstė R. Dagys.