„Siūlyčiau išbraukti, kad mes nugalėjome. Kad didžiausio rinkėjų pasitikėjimo sulaukėme Kaune, Panevėžyje – viskas tvarkoje, bet kad mes nugalėjome didžiuosiuose miestuose Kaune ir Panevėžyje, tai gal siūlyčiau išbraukti ir nesigirti pakartotinai, tuo labiau, kad nelabai aišku, kaip ten bus“, - partijos tarybos posėdyje šeštadienį sakė V. Landsbergis.

DELFI primena, kad Kaune valdančią koaliciją be konservatorių gali suformuoti Visvaldas Matijošaitis, o Panevėžyje iniciatyvą perėmė socialdemokratai.

Politikas kalbėjo apie siūlomą rezoliucijos projektą, kuriame teigiama, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) nugalėjo „net 11oje miestų ir rajonų“, bei įveikė „opoziciją beveik visuose didžiuosiuose miestuose“.

„Nugalėjome net 11-oje miestų ir rajonų. Esame pirmi ir sulaukėme didžiausio rinkėjų pasitikėjimo Kaune, Panevėžyje, Radviliškyje, Alytaus rajone, Pasvalyje, Lazdijuose, Palangoje, Skuode, Kretingoje, Molėtuose, Anykščiuose. Įveikėme opoziciją beveik visuose didžiuosiuose miestuose. Nugalėjome didžiuosiuose miestuose Kaune, Panevėžyje. Tarp partijų geriausiai pasirodėme Vilniuje, pagerinome pozicijas ir likome antri Klaipėdoje, esame aukštesnėje vietoje ir Šiauliuose“, - rašoma rezoliucijos projekte.

Drąsinosi prieš būsimus Seimo rinkimus

Rinkimų rezultatais džiaugėsi ir TS-LKD pirmininkas, premjeras Andrius Kubilius, kuris savo ruožtu aiškino, jog partija turi galimybių laimėti ir 2012 m. Seimo rinkimus.

„Rezultatai neblogi todėl, kad visi laukė, kad mes būsime sutriuškinti ir visokios apklausos tariamai rodė, jog opozicija, ypač socialdemokratai laimės milžiniška persvara. Neįvyko nei to, nei to. Ir tai yra didžiausias mūsų laimėjimas po dvejų metų nepopuliarių sprendimų, po dvejų metų nuožmios, kartais visiškai populistinės kritikos, mes atlaikėme. Populizmas opozicijai nelabai ir padėjo. Tai irgi yra labai svarbus rezultatas“, - aiškino A. Kubilius.

„Savivaldos rinkimai akivaizdžiai parodė, kad 2012 m. Seimo rinkimuose mes galime labai stipriai pasirodyti“, - pridūrė partijos pirmininkas.

Kalbėdamas apie būsimus Seimo rinkimus A. Kubilius svarstė, jog konservatoriams bus dėkingi ir tuo atveju, jeigu jei juose gyventojų pasitikėjimo sulauks ir liberaliosios politinės jėgos. Kaip žinoma, konservatoriai Seime yra sudarę koalicija su Liberalų sąjūdžiu, liberalcentristais bei Tautos prisikėlimo partija.

„Rinkimai mums bus sėkmingi, jei bus sėkmingi mūsų koalicijos partneriams“, - teigė A. Kubilius.

Padės žiniasklaidai išsivaduoti iš neskaidrumo

Be kitų dalykų, A. Kubilius užsiminė ir apie siekius įgyvendinti sąžiningumo principus visuose valstybės gyvenime sektoriuose – politikoje, versle ir žiniasklaidoje. Pasak A. Kubiliaus, pastaruoju metu atsiranda vis daugiau verslininkų, kurie dirba sąžiningai, todėl šiuo metu skaidrumo principus būtina įtviritnti ir žiniasklaidoje.

„Energetikos pertvarka ir apsigynimas nuo nesaugių atominių elektrinių aplink Lietuvą – pats svarbiausias prioritetas, pensijų sistemos reforma, įskaitant ir sumažintų pensijų atstatymą bei vėlesnį jų kompensavimą – dar vienas labai svarbus darbas, na, ir be abejo, skaidrumas, sąžiningumas, padorumo principų įgyvendinimas visuose valstybės gyvenimo sektoriuose“, - pasakojo premjeras.

„Kai kalbame apie skaidrumą ir sąžiningumą, mes daug dėmesio skiriame kaip išskaidrinti politinę erdvę, kaip priversti politikus elgtis skaidriai, bet tai turi liesti ir verslo bendruomenę ir ypač žiniasklaidą“, - pridūrė A. Kubilius.

Politikas aiškino, kad, jo nuomone, Lietuvoje neatsiras pasitikėjimo kultūra, jeigu bus kalbama tik apie politikų skaidrumą ir sąžiningumą. Anot A. Kubiliaus, liūdniausia padėtis su skaidrumu yra viešoje erdvėje ir žiniasklaidoje, mat šioje srityje neveikia savireguliacija, kuriai įtaką daro neskaidrus kapitalas.

„Turime padėti šią ligą įveikti“, - reziumavo A. Kubilius.