Prezidentė apsisprendė Rimantą Žylių skirti ūkio ministru, gavusi teisėsaugos institucijų išvadas apie kandidato tinkamumą eiti šias pareigas.

Dekretas įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos.

37-erių metų R. Žylius Vilniaus universitete yra baigęs psichologijos studijas. 2000-2001 metais R. Žylius buvo ministro pirmininko patarėjas informacinės visuomenės plėtros klausimais, 2001-2002 metais - Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto vyriausiasis patarėjas.

Ūkio ministras yra dirbęs verslo konsultacijų ir informacinių technologijų (IT) sprendimų bendrovėje "Metasite", tarptautinėje IT bendrovėje "Hewlett-Packard". R. Žylius yra Žinių ekonomikos forumo tarybos narys ir steigėjas, Elektroninės valdžios koncepcijos sukūrimo iniciatorius ir vienas autorių.

R. Žylius 2009-ųjų sausį įsiliejo į ūkio ministro Dainiaus Kreivio komandą - buvo visuomeninis konsultantas verslo plėtros klausimais, o nuo 2009 m. sausio 26 d. pradėjo eiti ūkio viceministro pareigas.

R. Žylius ūkio ministro poste pakeitė D. Kreivį, kuris pasitraukė po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paskelbė, kad jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Dar prieš tai juo nepasitikėjimą pareiškė prezidentė, sakydama, kad politikas negali kartu būti ir verslininkas.

Pasak šalies vadovės, už naująjį ministrą asmeninę atsakomybę turi prisiimti premjeras. A. Kubilius sakė, kad jis tai ir daro.