Tuo tarpu partijos Politikos komiteto vadovas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis suabejojo, ar K. Uoka pateikęs tokį prašymą, tačiau Kovo 11-ąją dalyvavęs radikalų eitynėse, iš tiesų buvo nuoširdus.

„K. Uoka tik patvirtina, kad jo narystė yra pagrįstai ir teisingai sustabdyta“, - DELFI sakė V. Landsbergis.

„Nėra jokio pagrindo svarstyti šito suspendavimo panaikinimo, jis nori būti toliau suspenduotas. Nori, jis pasirinko. Jis gi sąmoningas žmogus. Jei jis yra suspenduotas, jis tą kartoja, tai jis ir nori būti suspenduotas“ - pridūrė Politikos komiteto vadovas.

Kaip DELFI pasakojo partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius, prašymą panaikinti narystės sustabdymą K. Uoka pateikė dar prieš savivaldos rinkimus, tačiau esą tuo metu neturėta visa informacija ir klausimas nukeltas kitam kartui.

Tačiau, pasak pašnekovo, domėtis, ar K. Uokos dalyvavimas Kovo 11-osios eitynėse, kurias neigiamai įvertino ir partijos pirmininkas Andrius Kubilius, turėtų V. Landsbergio vadovaujamas Politikos komitetas.

„Šis įvykis, kuris iškilo, tai iškilo visai neseniai ir, aišku, jį reikia neatsietai nagrinėti. Procedūros tai tokios politinės, aš manau, kad čia ne Priežiūros komiteto reikalai dėl eitynių, yra kitų struktūrų, yra Politikos komitetas, tegul jis imasi ir nustato, ar priimtinas tokios eitynės bei dalyvavimas, ar nepriimtinas. Jeigu Politikos komitetas nuspręstų, kad tai netinkamas elgesys, tada Priežiūros komitetas žiūrėtų pagal įstatus“, - aiškino A. Andriuškevičius.

V. Landsbergis, kuris yra Politikos komiteto vadovas, savo ruožtu sako, jog jo vadovaujamas komitetas galėtų svarstyti K. Uokos dalyvavimą radikalų eitynėse, jeigu būtų toks pageidavimas.

„Nors mes dar nelabai greitai galėsime susirinkti, bet Politikos komitete mes galėtume svarstyti, jeigu nieko naujo neįvyks ir jeigu bus toks pageidavimas, kad Politikos komitetas svarstytų. Bet mes jokių sprendimų dėl išmetimo negalime daryti, be to, nėra kito papildomo nuobaudos statuso. Jis jau turi nuobaudą, tik nėra jokio pagrindo svarstyti šito panaikinimo“, - teigė V. Landsbergis.

DELFI primena, kad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Vilniuje savaip pažymėjo „patriotais" save vadinantys asmenys – kaip ir kasmet, čia vyko eitynės „Tėvynei“. Maždaug 1000 žmonių minia, skanduodama šūkius „Lietuva lietuviams", „Ne Rytams ir Vakarams – Lietuva Lietuvos vaikams", nuo Katedros aikštės Gedimino prospektu žygiavo Lukiškių aikštės link.

Tarp žygiuojančiųjų buvo ir „skinais“ vadinamų skustagalvių, neonacių, kitų subkultūrų atstovų bei gana solidaus amžiaus žmonių.