Skambinant ar siunčiant trumpąsias žinutes telefono numeriu 1416 bus galima paaukoti du litus, numeriu 1417 - penkis litus.

Tarptautinė organizacija "Gelbėkit vaikus" (Save the Children) nukentėjusiesiems jau skyrė 5 mln. JAV dolerių.

Svarbiausi "Gelbėkit vaikus" uždaviniai - paramos nukentėjusiems vaikams logistika, vaikams draugiškų erdvių įkūrimas Mijagio, Fukušimos, Ivatės ir Ibarakio prefektūrose, darbas su vietos bendruomenėmis, mokant ir konsultuojant savanorius dėl psichologinės pagalbos vaikams suteikimo, streso valdymo ir artimųjų netekties skausmo, taip pat bendradarbiavimas su paramos agentūromis, siekiant užtikrinti vaiko teisių apsaugą.

Lėšas renka ir Raudonasis Kryžius

Lėšų rinkimo akciją, kuria siekiama padėti nukentėjusiesiems, paskelbė ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Iki balandžio 14 dienos žmonės kviečiami pervesti pinigų į draugijos sąskaitas trijuose bankuose: "SEB banke", "Swedbank" ir "DnB NORD". Šios sąskaitos skelbiamos draugijos puslapyje redcross.lt.

Aukoti taip pat galima trumpaisiais numeriais 1891 (5 litai) ir 1892 (10 litų).

Ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančios interneto tendencijų konferencijos "Login 2011" metu Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos savanoriai aukas rinks iš renginio dalyvių. Anot draugijos, Šiaulių rajone iniciatyvos padėti renkat lėšas ėmėsi Japonijos entuziastų klubas "Yorokonde".

Devynių balų stiprumo žemės drebėjimas, sukėlęs galingą cunamį, ištiko Japoniją kovo 11 dieną.

Stichijos pažeistoje Fukušimos Daijiči (Fukušimos 1-ojoje) atominėje elektrinėje įvyko keli sprogimai.

Naujausiais duomenimis, Japonijoje per žemės drebėjimą ir cunamį žuvo per 3300 žmonių, tačiau manoma, kad stichinės nelaimės aukų skaičius gali siekti ne mažiau kaip 10 tūkstančių. Keli tūkstančiai žmonių yra dingę be žinios.

Organizacijos "Gelbėkit vaikus" duomenimis, tarp visų nukentėjusiųjų yra daugiau nei 100 tūkst. vaikų.