"Susidaro įspūdis, kad čia buvo viešųjų ryšių akcija. Ir labai nevykusi. Ir etiniu, ir galbūt teisiniu požiūriu. Akivaizdžiai matyti, kad buvo situacija, kai buvo galbūt pažeista to žmogaus teisė į privataus gyvenimo gerbimą, jo atvaizdo neliečiamumą", - dienraščiui "Kauno diena" sakė H.Mickevičius.

Vilniaus oro uoste po spaudos konferencijos apie imigrantų kontrolę buvo surengta ir parodomoji deportacija. Ministras Raimundas Palaitis deportaciją stebėjo iš oro uosto kavinės.

Ministerijos atstovai teigia, kad deportuotas armėnas sutiko būti filmuojamas ir bendrauti su žurnalistais, nors prieš kameras visą laiką slėpė veidą ir nepratarė nė žodžio.

"Galimybė filmuoti deportuojamą asmenį buvo derinama su Užsieniečių registracijos centru (URC), kuris VRM informavo, kad išlydimas asmuo sutinka atsakyti į žurnalistų klausimus, tačiau su ta sąlyga, kad nebus rodomas jo veidas. Todėl ir jo reakcija - dengtis veidą prieš kameras - natūrali, o nenoras bendrauti su žurnalistais, pamačius tiek kamerų ir fotoaparatų, taip pat suprantamas", - sakė ministro patarėja Ramunė Hazir.