Apie tai trečiadienį svarstyta ir valdančios koalicijos pusryčiuose.

„Šiek tiek svarstėme Liberalų sąjūdžio Seimo nario V. Grubliausko sumanymą atsisakyti mandato ir mėginti tapti Klaipėdos meru. Koalicijai tai vis tiek yra minus vienas balsas Seime ir situacija nėra tokia paprasta. Negaliu sakyti, kad šiuo klausimu priėmėme kokį sprendimą, pasidalijom nuomonėmis, jos buvo įvairios, bet kadangi dar yra šiek tiek laiko iki balandžio mėnesio, tai dar pratęsim tuos apmąstymus“, - pasakojo konservatorių-krikdemų frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

DELFI primena, kad Liberalų sąjūdis Klaipėdoje per savivaldos rinkimus iškovojo 7 mandatus bei pretenduoja su kitomis partijomis sudaryti valdančią koaliciją mieste.

Seime valdančią koaliciją šiuo metu sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija.

Koalicija vienija 72 parlamentarus, pastaruoju metu kalbama, kad ją gali papildyti Krikščionių partijos frakcijos narys Rokas Žilinskas, pagelbėjęs įveikiant opozicijos rengtą energetikos ministro Arvydo Sekmoko interpeliaciją.