Keturių narių darbo grupei vadovauja Lietuvos muzikos akademijos rektorius Juozas Antanavičius, grupės nariai - Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valstybės sekretorius Rimantas Kairelis, Teisingumo ministerijos sekretorius Arūnas Kazlauskas, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Vytautas Martinkus ir kultūros viceministras Gintaras Sodeika.

Darbo grupei pavesta iki šių metų gegužės 25 dienos pateikti Ministrui Pirmininkui pasiūlymus dėl Lietuvos kamerinio orkestro artistų kreipimesi išdėstytų problemų sprendimo.

Balandžio 26 dieną 24-ių Lietuvos kamerinio orkestro muzikantų pasirašytame ir kultūros ministrei Romai Žakaitienei adresuotame laiške buvo teigiama, kad jie yra paversti vergais, kurie dirba negaudami atlyginimo, ir pareiškiamas visiškas nepasitikėjimas orkestro vadovybe, priėmusia sprendimą atskirti orkestrą nuo Nacionalinės filharmonijos. Orkestro meno vadovas profesorius Saulius Sondeckis balandžio pabaigoje pareiškė atsistatydinąs iš pareigų po to, kai 24 orkestro nariai išplatino dar vieną kreipimąsi į Vyriausybės, Kultūros ministerijos ir Seimo vadovus, viešai informuodami apie kasdien patiriamą psichologinį spaudimą ir moralinį smurtą.

Kuo greičiau ir objektyviau išspręsti Lietuvos kamerinio orkestro problemas šalies vadovus paragino ir didelis būrys garsių meno pasaulio žmonių, daugiausia muzikų.