Šiuo metu Konstituciame Teisme nagrinėjimo laukia 75 prašymai. Kada bus nagrinėjamas liberaldemokratų sprendimas dar nenuspręsta.

Apskųstos Prezidento įstatymo pataisos užkirto kelią apkaltos tvarka nuo pareigų nušalintam asmeniui penkerius metus siekti prezidento posto.

Vyriausioji rinkimų komisija penktadienį atsisakė registruoti kandidatu į prezidentus liberaldemokratų remiamą kandidatą, nuo prezidento pareigų nušalintą Rolandą Paksą. Toks nutarimas, už kurį vienbalsiai balsavo 11 VRK narių, buvo parengtas atsižvelgiant į Seimo priimtas Prezidento rinkimų įstatymo pataisas.

R.Paksą remiančių Liberaldemokratų frakcijos atstovų inicijuotą kreipimąsi į Konstitucinį Teismą parėmė 29 parlamentarai.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai pirmadienį paneigė, jog kreipimąsi į KT pasirašė ir vienas jos lyderių Seimo pirmininko pavaduotojas Vytenis Andriukaitis. Jų teigimu, pastarasis savo, kaip Seimo pirmininko pavaduotojo, parašu patvirtino kitų parašų autentiškumą.

Iš viso kreipimąsi buvo pasirašę penki Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nariai, bet vėliau du jų - Vydas Baravykas ir Jonas Jurkus - savo parašus atsiėmė.