Tokią nuomonę ketvirtadienį viešėdama Trakuose išsakė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, paklausta, ar ilgai dar gali tempti dabartinė Vyriausybė, kuri artimiausiu metu neteks atsistatydinti apsisprendusio ūkio ministro Dainiaus Kreivio bei gali prarasti nepasitikėjimo procedūros Seime sulaukusį energetikos ministrą Arvydą Sekmoką.

„Iš tikro tokio žodžio „tempti“ net nesakyčiau, aš tikrai pasitikiu premjeru ir manau, kad jis gali ir turi dirbti. Darbų dar yra daug, ekonominė situacija nėra tiek pagerėjusi, kad galėtumėme švaistytis ar keitinėti radikaliai vyriausybes. Yra labai daug darbų, kuriuos premjeras dar turi padaryti“, - teigė D. Grybauskaitė.

Šiuo metu Vyriausybę yra suformavusio keturios politinės partijos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija.

Paklausta, kaip vertina pastaruoju metu kiek pakitusį didžiausios valdančiųjų grandies – konservatorių – toną savo atžvilgiu, D. Grybauskaitė suabejojo, ar tokie tonai apskritai kinta bei sakė jų nevertinanti.

„Nuo kada ir kaip toną...? Aš tai nelabai girdžiu pasikeitimų ir tonų nevertinu. Konstruktyvūs santykiai ir bendradarbiavimas išlieka su visomis partijomis ir su visomis parlamentinėmis koalicijomis. Esu susitikus praeitą savaitę su visų pagrindinių frakcijų vadovais, taigi bendradarbiavimas yra konstruktyvus, tokio tik ir siekiu“, - aiškino šalies vadovė.

Pasiteiravus, ar pastaruoju metu yra su kuo nors iš politikų kalbėjusi apie premjero postą, D. Grybauskaitė teigė apie premjero postą kalbanti tik su premjeru. Patikslinus, ar tiesa, jog bandoma kalbėtis su opozicinėmis partijomis ir tartis, kas perimtų valdžią, jei sugriūtų dabartinė Vyriausybė, šalies vadovė buvo nekonkreti.

„Kalbu su visomis politinėmis grupėmis, nes toks mano darbas. Privalau su visais bendradarbiauti ruošiantis naujai sesijai“, - reziumavo prezidentė.