„Pats procesas (ūkio ministro atsistatydinimo - DELFI) net viešoje erdvėje turi užsakomąjį pobūdį. Labiausiai nerimą kelia situacija, kai prezidentė susitikimo su valdyba metu pareiškė, kad, be interpeliacijų, ji dar turi ir kitų būdų pašalinti ministrus. Tai yra vos ne atviras grasinimas, kad bus galima imtis tam tikrų jėgos struktūrų: nuo Specialiųjų tyrimų tarnybos, prokuratūros ir Valstybės saugumo departamento. Tai yra tam tikras požymis, kad mes pakankamai dideliais žingsniais artėjame prie tvarkos, kuri yra mūsų kaimyninėje Baltarusijoje", - trečiadienį po tradicinių valdančiosios koalicijos atstovų pusryčių žurnalistams sakė A. Valinskas.

Prezidentė yra ne kartą sakiusi, kad, jos manymu, TPP deleguotas aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas yra nevertas užimamo posto. Tačiau ji taip principingai nereikalavo jo atsistatydinimo, kaip ūkio ministro Dainiaus Kreivio.

A. Valinskas užsakomąjį pobūdį įžvelgia ir Generalinės prokuratūros pradėtame tyrime dėl galimo Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko spaudimo rengiant būsto renovavimo programos viešinimo konkursą. Šį konkursą organizuoja Aplinkos ministerija.

„Jeigu pažymoje buvo paminėta daugybė faktų, bet demonstratyviai surengusi spaudos konferenciją prokuratūra paskelbė, kad pradėjo neva tyrimą dėl vieno fakto, tai yra aiškus nurodymų vykdymas. Bet nieko nepadarysi. Čia yra kaip ir sarginis šuo, kuris puikiai jaučia, kuris aplinkinis labiausiai nepatinka šeimininkei ir nori labiausiai įkąsti. Mes sakome, kad tokia praktika neturėtų būti", - kalbėjo jis.

A. Valinskas sakė tokius prezidentės žodžius vertinantis kaip spaudimą Seimui.

Ketvirtadienį Seimo opozicijos iniciatyva bus interpeliuojamas energetikos ministras Arvydas Sekmokas, vėliau interpeliaciją ketinama rengti ir G. Kazlauskui.