“Valdemaro Tomaševskio bloko” lyderis sako, kad jau lėktuve pradės kalbėtis dėl daugumos Vilniuje su “Tvarkos ir Teisingumo” lyderiu Rolandu Paksu, socialdemokratų pirmininko pavaduotoju Zigmantu Balčyčiu, su kuriais išsskrido į Strasbūrą, skelbia LNK "Žinios".

Rytoj turi išskristi ir Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Jeigu jie susitartų, užtektų balsų daugumai Vilniuje sudaryti, o opozicijoje liktų daugiausiai mandatų gavusi Artūro Zuoko koalicija ir treti pagal mandatus – konservatoriai. V. Tomaševskis sako, kad jo blokas sieks mero posto, bet jis negalutinis tikslas.

„Galėtų būti, bet ne principinis klausimas, aš manau, kad susitarsime“, - sako Valdemaras Tomaševskis, “V. Tomaševskio bloko” lyderis.
Nežinia, ar rimtai, bet mero posto norėtų partija “Tvarka ir teisingumas”, kuri sostinės taryboje su socialdemokratais turės mažiausiai – po 5 mandatus.

„Realu turėti ir merą, jeigu susiklostys palankiai situacija. Jūs ir tokių ambicijų turite? Man atrodo, kad didžiausia žmonijos problema, kad mes keliam sau ne ambicingus tikslus“, - teigia Rolandas Paksas, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas.

Artūras Zuokas sako nebijantis, kad po kitų partijų lyderių susitarimo Strasbūre liks be valdžios Vilniuje.

„Vilniuje tartis yra pigiau, nes restoranų kainos žymiai pigesnės. Aš negaliu burti iš kavos tirščių, aš žinau ką mes tariamės ir ką darom, o nagrinėti menamus variantus čia ne mūsų, o politologų reikalas", - sako Artūras Zuokas, A. Zuoko ir Vilniaus koalicijos lyderis.

A. Zuokas teigia, kad jis tariasi su socialdemokratais, Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“, esą kitoje barikadų pusėje sąjungininkų ieško konservatoriai ir Tomaševskio blokas. Konservatorius Vilniaus meras Raimundas Alekna likus daugiau nei mėnesiui iki naujo mero rinkimų patarėju įdarbino Lenkų rinkimų akcijos atstovą.