„Tiesiog dabar man bus šiek tiek lengviau derinti darbus su galimais koalicijos partneriais. Tai patalkins ir koordinuojant darbų pabaigą“, - į DELFI klausimą, kam prisireikė dar vieno patarėjo, atsakė R. Alekna.

Kaip informuojama savivaldybės pranešime, naujasis patarėjas gaus 3645 litų atlyginimą. Jokie priedai mero potvarkiu naujajam patarėjui nėra skirti.

Priminus, kad po mėnesio V. Urbanas gali būti atleistas ir jam turės būti išmokėta dviejų atlyginimų dydžio išeitinė kompensacija, R. Alekna tikino neplanuojantis netekti mero posto ir aiškino manąs, kad patarėjas galės dirbti toliau.

R. Alekna teigė, kad V. Urbanas į patarėjus paskirtas pagal ankstesnį susitarimą su koalicijos partneriais. Konservatoriai savivaldybėje koaliciją sudarę su LRA, socialdemokratais, Liberalų sąjūdžiu ir liberalcentristais.

„Apie tai kalbėjome formuojant koaliciją po Viliaus Navicko, jis buvo LRA deleguotas pagal mūsų tuometinius susitarimus. Čia jų pasirinkimas, bet taip jau buvo susitarta, aš, kaip žmogus, kuris laikosi žodžio, tai išpildžiau“, - teigė sostinės meras.

V. Urbanas pirmadienį savo darbo vietoje nepasiekiamas. Kaip DELFI paaiškino savivaldybėje, šiandien pirmoji mero patarėjo darbo diena ir darbo vieta jam dar ruošiama. V. Urbanas kol kas neturi darbo telefono.

Pirmadienio popietę savivaldybė patikslino, kad naujasis patarėjas bus atsakingas už ryšius su tautinėmis mažumomis ir patarinės jaunimo klausimais.

Per praėjusius savivaldos rinkimus V. Urbanas buvo savivaldybės rinkimų komisijos narys nuo LRA. Seimo tinklalapyje jis nurodomas kaip frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ referentas.

Mero patarėjas, kuris yra politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojas, „ant popieriaus“ gauna 5668 Lt atlyginimą. Jiems dar mokami maždaug pusę šios sumos siekiantys priedai. Palyginimui mero atlyginimas „ant popieriaus“ siekia 4997 Lt.

Šiuo metu R. Aleknai dar patarinėja Kęstutis Binkauskas, Patricija Sruogienė, Povilas Tamošauskas ir Vilija Venckutė-Palaitienė.