Todėl dešinieji vilioja 11 mandatų laimėjusią Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koaliciją Valdemaro Tomaševskio bloką, kuris taip pat turi nemažų ambicijų.

Teigiama, kad derybose su tautinių mažumų atstovais dalyvauja net premjeras Andrius Kubilius. Konservatorių lyderis esą žada, jog Seime pagaliau pajudės įstatymas dėl pavardžių rašybos originalo kalba, o to ypač siekia lenkai.

Kitų šaltinių žiniomis, į šią kovą įsitraukė net nė vieno mandato negavę dviejų liberalių partijų veikėjai, kurie spaudžia į tarybą prasibrovusias partijas nesusidėti su A. Zuoku.

Užkulisiuose piešiamas ir dar vienas scenarijus - už borto lieka ir dešinieji, ir A. Zuokas, o tvirtą daugumą suformuoja tautinių mažumų koalicija, Darbo partija, "tvarkiečiai" ir socialdemokratai.

Pats A. Zuokas sekmadienį "Lietuvos rytui" pripažino, kad beveik galutinai sutarė tik su "darbiečiais" ir socialdemokratais: "Dar tikrai niekas neaišku ir padėtis gali pakrypti į bet kurią pusę".

Konservatorių Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas Seimo narys Mantas Adomėnas irgi patvirtino, kad padėtis tebėra neaiški: "Žinoma, A. Zuoko, socialdemokratų, Darbo partijos, "Tvarkos ir teisingumo" koalicija - visai įmanomas dalykas, tačiau A. Zuokui džiaugtis dar tikrai per anksti".