Aprimus Prezidentūros skandalui Generalinės prokuratūros slenksčius vis dažniau ėmė minti advokatas Juozas Gaudutis.

"Lietuvos ryto" žiniomis, teisininkas prašo leidimo prieštaringai vertinamos Rusijos asociacijos "XXI vek" vadovui A.Kikališviliui trumpam atvykti į Lietuvą.

Esama žinių, kad A.Kikališviis siekia gauti oficialų prokurorų patvirtinimą, jog šie Rusijos verslininko atžvilgiu neatlieka procesinių veiksmų, nėra jam iškėlusi baudžiamųjų bylų.

Tai galėtų padėti A.Kikališviliui bylinėtis su Lietuvos migracijos tarnybomis, užtvėrusioms jam kelius į Lietuvą.

Rusijos šešėlinio pasaulio autoritetu vadinamas A.Kikališvilis neatsisako ir planų suvesti sąskaitas su buvusiu Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi Mečiu Laurinkumi.

Ketvirtadienį generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis patvirtino, kad J.Gaudutis yra pateikęs prašymų. "Kaip šitie prašymai bus sprendžiami, šiandien dar negaliu pasakyti", - sakė G.Jasaitis.

Advokatas J.Gaudutis irgi pripažino, kad yra preliminarus susitarimas su A.Kikališviliu dėl teisinių paslaugų. "Kol kas nesu su juo pasirašęs sutarties, bet pokalbis apie tai buvo", - sakė J.Gaudutis.

Būtent tai paskatino J.Gaudutį pradėti domėtis kai kuriais A.Kikališvilio reikalais - be kita ko, šio Rusijos piliečio ankstesnio prašymo kelti baudžiamąsias bylas dėl šmeižto kai kuriems Lietuvos pareigūnams likimu.

Garsiojoje VSD pažymoje dėl grėsmių nacionaliniam saugumui minimas A.Kikališvilis šmeižtu kaltino ir šio departamento direktorių M.Laurinkų.

Generalinė prokuratūra tada atmetė į Rusijos prezidentus kandidatavusio A.Kikališvilio pateiktą prašymą. Pareigūnai nurodė, kad pagal Lietuvos įstatymus jis turėtų privataus kaltinimo tvarka kreiptis į teismą.

Bet J.Gaudutis "Lietuvos rytą" tikino, kad jį daug labiau domina būsimo kliento ir Lietuvoje gyvenančios jo šeimos reikalai.

Kaip žinoma, Vilniuje gyvena A.Kikališvilio dukros Anastasijos motina Marina Timofejeva. Su šia moterimi glaudžius ryšius palaikė ir nušalinto prezidento Rolando Pakso aplinkai artima prieštaringai vertinama verslininkė Renata Smailytė.

Pasak J.Gaudučio, bene vienintelis A.Kikališvilio troškimas yra atgauti galimybę lankyti savo šeimą, bendrauti su dukra. Bet teisininkas nepatiksimo, ar kalbama apie vienkartinį A.Kikališvilio atvykimą, ar apie galimybę nuolat lankytis Lietuvoje.

"Tai sutarties dalykai. Šiandien dar nežinau, ko jis norės. Gal jis norės paduoti skundus dėl migracijos tarnybos veiksmų. Mes detaliai apie tai dar nešnekėjome", - teigė advokatas.

J.Gaudutis taip pat nepanoro komentuoti, ar A.Kikališvilis bandys bylinėtis su M.Laurinkumi. Pokalbiuose su R.Smailyte verslininkas minėjo saugumo vadovą uždusinsiąs savo glėbyje, kai šis nuvyks dirbti ambasadoriumi į Ispaniją.

Šių metų sausio mėnesį A.Kikališvilis pagarsėjo savo surežisuota provokacija Maskvos geležinkelio stotyje.

Tada į Rusijos prezidento postą taikęsis šis skandalingas veikėjas purvais drabstė Lietuvos valdžią, neva neleidusią jam važiuoti per Lietuvos teritoriją į Kaliningrado sritį.

Atvykusiam į stotį Rusijos piliečiui Lietuvos pareigūnai traukinyje Maskva-Kaliningradas paaiškino, kad be mūsų šalies išduodamo supaprastinto kelionės dokumento jis galės važiuoti tik iki Lietuvos sienos, bet toliau keliauti negalės ir bus išlaipintas.

Tuomet A.Kikališvilis ėmė koneveikti pareigūnus ir keikti mūsų šalies valdžią, neva varžančią jo teises.