Bendruomenių prašyme rašoma, kad kitų pareigūnų ne darbo metu sukelti tragiški įvykiai negali būti priežastis dar labiau silpninti teisėsaugą, lengva ranka atsisakyti gabaus, nuoširdžiai tarnaujančio pareigūno.

Trakų rajono bendruomenės teigia, jog nuo 2007 m. rugpjūčio rajono policijai vadovaujantis Nerijus Šiaulys grąžino pasitikėjimą policija, aktyviai kovojo su narkotikais ir nelegaliu alkoholiu, jo dėka rajone visą parą budėjo policijos pareigūnų ekipažas, šis policijos vadovas suvaldė Lentvaryje vyravusią nusikalstamą situaciją, jo vadovavimo metu sumažėjo nusikalstamumas. Nerijus Šiaulys organizavo susitikimus su gyventojais, aktyviai dalyvavo kuriant „Saugios kaimynystės“ bendruomenes.

Lietuvos policijos istorijoje tai pirmas atvejis, kai rajono gyventojai surinko parašus, siekdami apginti policijos komisariato viršininką, kad jis ir toliau vadovautų policijai.

Trakų rajono bendruomenės taip pat raštu, prašydamos neatleisti Nerijaus Šiaulio iš pareigų, kreipėsi į prezidentę, Vyriausybę, vidaus reikalų ministrą.

DELFI primena, kad N. Šiaulys atsistatydinimo pareiškimą parašė, kai neblaivus kelių patrulis Sigitas Šostakas avarijoje mirtinai sužalojo tris žmones. Dėl girto policininko avarijos iš posto pasitraukė generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas.