Pasak pirmadienį išplatinto profesinės sąjungos pranešimo, PAGD apskričių vadai praėjusią savaitę tarnybų ir komandų vadovams pateikė informaciją, iš kurios galima suprasti, jog ketinama taupyti pareigūnų "teisėtų pajamų sąskaita".

"Bet koks darbdavio kišimasis į asmeninius reikalus yra netoleruotinas. Siūlymus ir raginimus atsisakyti dalies teisėtų pajamų vertiname kaip neteisėtą spaudimą", - teigia profsąjungos pirmininkas Saulius Džiautas.

Pranešime pabrėžiama, kad pagal Vidaus tarnybos statutą garantijos pareigūnams priklauso visą tarnybos laiką, o pagal darbo kodeksą nemokamos atostogos yra suteikiamos ne darbdavio, o darbuotojo iniciatyva.

Pareigūnų atstovai sako esą pasiruošę diskutuoti su Vidaus reikalų ministerija ir PAGD dėl alternatyvių taupymo priemonių, kuriomis nebūtų pažeistos pareigūnų ir darbuotojų teisės, ekonominiai interesai ir teisėti lūkesčiai.

Minėta profesinė sąjunga vienija per 1 tūkst. žemesnės ir vidurinės grandies pareigūnų bei savivaldybių ugniagesių komandų darbuotojų.