Panašiai kalba ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Gintautas Babravičius, o sostinėje prastai pasirodžiusių socialdemokratų Vilniaus skyriaus pirmininkas Romas Adomavičius bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ Vilniaus skyrių koordinacinės tarybos vadovas Juozas Imbrasas sako pasitarsią su partijomis ir darysią, kaip lieps kolegos.

A.Valinskas: o kodėl prastai pasirodėme?

„Prisikėlėlių“ vadovas A. Valinskas į klausimą, ar po prastų savivaldos rinkimų rezultatų neketina trauktis iš partijos vairininko posto, sureagavo klausimu: „O kodėl prastai pasirodėme, iš kur jūs tokią išvadą padarėte?“.

Kiek vėliau politikas paaiškino Neringoje laimėjęs 4 mandatus: „Neringoje 4 vietas puikiausiai (gavome – DELFI)“.

DELFI primena, kad Neringos savivaldybėje 4 vietas laimėjo koalicija „Už mūsų Neringą“, kurią pirmu numeriu vedė A. Valinsko bendrapartietis Arūnas Burkšas. Po jo sąraše eina liberalcentristė Aušra Feser, „prisikėlėlis“ Andrius Bagdonas ir jo kolega Ričardas Kičiatovas.

„Mes kaip tik vakar buvome susitikę, kad pagal realiai keltų kandidatų skaičių mes pasirodėme visiškai neblogai“, - sakė A. Valinskas, paaiškinęs, kad kandidatų sąrašai buvo kelti šešiose savivaldybėse, mandatai laimėti vienoje.

R.Adomavičius ir J.Imbrasas tarsis su partiečiais

Klausiamas apie pasitraukimą Vilniaus mieste 5 mandatus iškovojusių socialdemokratų vadovas sostinėje R. Adomavičius sako, jog pirmiausia rinkimų rezultatus reikia aptarti su partijos kolegomis, o tuomet daryti sprendimus.

„Mes svarstysime, bet svarstysime, dėl ko, išanalizuosim priežastis, o po to sutarsime, kas turi atsistatydinti. Mes nelinkę daryti jokių impulsyvių sprendimų, o linkę pasitarti“, - DELFI sakė R. Adomavičius.

Juozas Olekas ir Algirdas Butkevičius
Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sekmadienį vakare jau aiškėjant preliminariems rinkimų rezultatams Vilniuje sakė, jog tai, ką regi, vertina blogai.

„Vertinu blogai. Priežastys - partijos vadovybė Vilniaus skyriaus tarybai ir prezidiumui buvo nurodžiusi, kad šioje valdančiojoje koalicijoje Vilniaus mieste jie nedalyvautų dėl to, kad jie turėjo mažą įtaką priimant sprendimus, o atsakomybė kai kada būdavo vos ne didžiausia. Svarbiausia, kad ta atsakomybė buvo priskiriama prie labai svarbių sferų kaip miesto tvarkymas, transporto spūstys, šilumos ūkis", - žurnalistams sekmadienį vakare sakė A. Butkevičius.

„Asmeninį sprendimą aš priimsiu po to, kai bus apsvarstytos visos aplinkybės, motyvai ir tada bus aišku. Žinote, nenorėčiau nieko dabar nei fantazuoti, nei samprotauti. Pirmiausia reikia labai ramiai išsiaiškinti viską, kas įvyko ir ar galėjo įvykti kitaip. Ir kas turėjo ką padaryti, kad kas nors vyktų kitaip – tuomet priimsime sprendimu“, - reziumavo R. Adomavičius.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Vilniaus skyrių koordinacinės tarybos pirmininkas bei pirmasis sąrašo numeris J. Imbrasas apie galimą traukimąsi iš partijoje užimamų pareigų taip pat kalba vangiai.

Primenama, kad Vilniaus mieste partija „Tvarka ir teisingumas“ iškovojo tik 5 mandatus. Šiuo metu „tvarkiečiai“ sostinės taryboje turi 8 atstovus, bet per rinkimus buvo laimėję 14 mandatų.

„Čia mūsų partinis vidaus reikalas, kodėl DELFI tai įdomu? Čia vidiniai reikalai. Nu gi, gal per anksti skambinate, jūs labai skubate, mes tik sukratinėjame, analizuojame rezultatus, žiūrime koalicijas, bet dar iki to neatėjo rankos. Žiūrėsime, turime žmonių pakankamai, apsitarsime visi – negaliu pasakyti nei „taip“, nei „ne“. Kaip partija nuspręs – prezidiumas ar taryba – taip ir darysime ir tiek. Nei aš asmeniškai statau kokių sąlygų, nei ką“, - teigė J. Imbrasas.

Klausiamas, ar dėl tarybos nario mandato ketina atsisakyti pareigų Europos Parlamente, J. Imbrasas svarstė, kad „tvarkiečiams“ Vilniaus miesto gyventojai didelio pasitikėjimo neparodė, tad bus sunku įgyvendinti pažadus, bet nuo konkretaus atsakymo susilaikė.

E.Masiulis ir G.Babravičius jaučiasi pasirodę gerai

Gintautas Babravičius
98 mandatus rinkimuose laimėjusio Liberalų sąjūdžio ir 126 mandatus iškovojusios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vadovai teigia, jog trauktis iš postų prasmės nėra, nes partijos pasirodė pakankamai neblogai, nors neneigia, jog rezultatai Vilniuje prasti – čia nelaimėtas nei vienas mandatas.

„Visų pirma partija stebuklingai gerai pasirodė rinkimuose, todėl, kad surinkti apie 7 proc. rinkėjų balsų, kai visi prognozavo kur kas mažiau, yra gerai“, - aiškino G. Babravičius.

Jis pripažino, kad sostinėje partija pasirodė nekaip, bet esą tai nulėmė ypatinga konkurencinė kova. Kaip žinoma, liberalius rinkėjus šiuose rinkimuose galėjo paveržti Artūro Zuoko koalicija.

Be to, G. Babravičius teigia, kad gegužės mėnesį įvyks planuotas rinkiminis LiCS suvažiavimas ir ten partijos kolegos galės išreikšti savo požiūrį. „Dabar čia puldinėti, atsistatydinėti dėl gerų rezultatų visumoje, tai čia nėra ko“, - sakė politikas.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis taip pat sako, kad artimiausiu metu vyks partijos tarybos posėdis, kuriame bus aptarti rinkimų rezultatai. Tačiau politikas sako manąs, jog partijos pasirodymas rinkimuose nėra toks jau prastas.

„Tai buvo mūsų antri savivaldybių rinkimai, o atskaitos taškas, kurį objektyviausiai gali vertinti, tai buvusių savivaldybių mandatų skaičius ir dabartinių. Mes turėjome 51 mandatą, o dabar beveik 100”, - aiškino E. Masiulis.