„Turime gerų naujienų – mūsų koalicija Vilniuje užėmė garbingą antrą vietą, iškovojome 11 mandatų 55 apylinkėse. Tai, aišku, nuostabus rezultatas. Kitose savivaldybėse irgi gerai pavyko – Šalčininkuose neregėtas rezultatas – 22 mandatai iš 25, Vilniaus rajone 19 iš 27. Nė viena partija negali pasigirti tokiais rezultatais. Sustiprinome savo pozicijas Švenčionių rajone, turėjome 4 vietas. Trakuose gavome 5 mandatus, pritrūko 12 balsų, kad gautume šeštą mandatą. Širvintų rajone ir Visagino savivaldybėje pavyko iškovoti po du mandatus.

Taigi iš viso tose savivaldybėse, kuriose dalyvvome gavome 65 vietas – tai labai daug. 2007 m. turėjome 53 vietas. Lenkų rinkimų akcijai priklauso 61 vieta, likusios – Rusų aljansui. Turėjome šešis savarankiškus sąrašus, - Zarasų rajone, Elektrėnų, Širvintų, Visagine, Druskininkuose, – ir ten iškovojome keturis mandatus“ - pasitenkinimo rezultatas neslėpė V. Tomaševskis.

Iš viso partija, turėjusi tik 11 sąrašų, laimėjo 6,2 proc. rinkėjų balsus. Anot partijos lyderio, tai gera pradžia ruošiantis ateinantiems Seimo rinkimams – partijai atsirado viltis Seime turėti savo frakciją. Žinoma, jei partijai pavyks pakartoti tokį rezultatą.

„Laimėjome nemažai apylinkių praktiškai visuose rajonuose – net Zarasų rajone, kur nepavyko iškovoti mandato, dviejose apylinkėse mes taip pat laimėjome. Trakų rajone rinkimus laimėjome net devyniose apylinkėse. Švenčionių rajone – septyniose“, - gyrėsi V. Tomaševskis.

Politikas neatskleidė, su kuriomis laimėjusiomis partijoms bus deramasi dėl koalicijos. Anot jo reikia palaukti galutinių reitingavimo rezultatų – kol kas apie koaliciją kalbėti anksti. Visgi partijos vadovas nepaneigė, kad derybos priimtinos su visomis partijomis, taip pat daugiausiai mandatų Vilniuje laimėjusiu Artūro Zuoko judėjimu.

Kol Lietuvoje nėra tiesioginių mero rinkimų, V. Tomaševskis teigė savivaldybės taryboje nedirbsiąs ir savo kandidatūros mero postui nekelsiąs. Šiuo metu partija turi tris kandidatus užimti mero postą: Lenkų rinkimų akcijos frakcijos vadovas, dabartinis vicemeras Jaroslavas Kaminskis, buvęs vicemeras Arturas Liudkovskis, LLRA atsakingoji sekretorė Vanda Kravčionok. Partija dar neapsisprendė, kuris kandidatas į merus taps vieninteliu.

Paklaustas, ar Lietuvoje gyvenančių mažumų klausimams bus skiriama daugiau dėmesio, V. Tomaševskis pabrėžė, kad partija dirba visiems piliečiams, o ne atskiroms tautybėms.

„Vilniaus krašte per praėjusią kadenciją buvo pastatyti keturi darželiai, dvi ligoninės, savivaldybė neturi skolų. Natūralu, kad visa tai skirta visiems čia gyvenantiems piliečiams. Gal kai kam bus keista, bet mūsų sąrašuose yra apie 30 etninių lietuvių ir, sprendžiant iš pirminio reitingavimo, gavo nemažai balsų. Svarbu, kad savivaldybės dirbtų eiliniams piliečiams, o ne tik užsiimtų savo interesais. Pavyzdžiui, Vilnius turi milžiniškas skolas, o padaryta ne daug – per kadenciją pastatytas vienas darželis“, - teigė politikas.