150 apylinkių iš 151 duomenimis, A.Zuoko ir Vilniaus koalicija, surinkusi 17,75 proc. balsų, gauna 12 mandatų iš 51 ir lenkia Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koaliciją "Valdemaro Tomaševskio blokas". Ši koalicija, surinkusi 15,06 proc. balsų, gauna 11 mandatų.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 13,92 proc. balsų gauna 10 mandatų, Darbo partija su 11,6 proc. balsų - 8 mandatus, Socialdemokratų partija su 7,08 proc. balsų ir partija "Tvarka ir teisingumas" su 6 proc. balsų - po 5 mandatus.

Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Socialistinis liaudies frontas šiose apylinkėse surenka atitinkamai 3,55 proc., 3,28 proc. ir 2,75 proc. balsų ir mandatų negavo.

Praėjusių savivaldos rinkimų rezultatai buvo kitokie. Daugumą - 14 mandatų - tuomet laimėjo partija "Tvarka ir teisingumas", Tėvynės sąjunga gavo 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų rinkimų akcija - po 6 mandatus, Liberalų sąjūdis - 4, Lietuvos rusų sąjunga - 2 mandatus.

Kaune ir Panevėžyje pirmauja konservatoriai

Kauno ir Panevėžio miestuose savivaldos rinkimuose pirmauja šiuos miestus valdantys Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Kauno mieste, suskaičiavus visų 105 rinkimų apylinkių duomenis, pirmauja konservatoriai su 21,84 proc. balsų, jie gauna 12 mandatų iš 41. Kaune antri, kaip ir per praėjusius rinkimus, - socialdemokratai su 11,48 proc. balsų ir 6 mandatais, trečioje pozicijoje - koalicija "Vieningas Kaunas" su 8,88 proc. balsų ir 5 mandatais.

Partijos "Tvarka ir teisingumas", "Jaunoji Lietuva" ir Darbo partija čia surinko atitinkamai po 6,49 proc., 6,49 proc. ir 6,01 proc. balsų ir gauna po 4 mandatus, o Liberalų ir centro sąjunga ir Liberalų sąjūdis atitinkamai su 4,81 proc. ir 4,63 proc. balsų gauna po 3 mandatus.

Per praėjusius rinkimus konservatoriai Kaune iškovojo 14 mandatų, socialdemokratai tuomet gavo panašiai - 7, partija "Tvarka ir teisingumas" ir Liberalų ir centro sąjunga - po 4, Darbo partija ir Lietuvos krikščionys demokratai - po 3, partija "Jaunoji Lietuva" - 2 balsus.

Panevėžyje suskaičiavus visų apylinkių balsus pirmauja konservatoriai su 22,89 proc. balsų, jie gauna 9 mandatus iš 31.

Socialdemokratai čia surinko 16,59 proc. balsų ir gauna 7 mandatus, partija "Tvarka ir teisingumas" su 8,61 proc. balsų - 4, o Darbo partija su 7,8 proc. balsų, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga su 7,47 proc. ir Liberalų sąjūdis su 6,13 proc. balsų - po 3 mandatus.

Po 1 mandatą iškovojo Kęstutis Lukoševičius (3,16 proc. balsų) ir Tadas Labutis (3,08 proc. balsų).

Per praėjusius rinkimus Panevėžyje Tėvynės sąjunga laimėjo 8, socialdemokratai ir "tvarkiečiai" - po 5, Lietuvos krikščionys demokratai - 4, Naujoji sąjunga, Liberalų ir centro sąjunga, Liberalų sąjūdis ir Valstiečių liaudininkų sąjunga - po 2, Darbo partija - 1 mandatą.

Klaipėdoje pirmi - liberalai, Šiauliuose ir Alytuje - socdemai

Klaipėdoje savivaldos rinkimuose daugiausiai balsų gavo Liberalų sąjūdis, o Šiauliuose - Socialdemokratų partija, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiami duomenys.

Uostamiestyje suskaičiavus visų 54 apylinkių balsus pirmauja liberalai su 17,8 proc. balsų, jie laimi 7 mandatus iš 31.

Po 5 mandatus tenka konservatoriams, surinkusiems 13,97 proc. balsų ir Liberalų ir centro sąjungai, gavusiai 13,14 proc. balsų. Po 3 mandatus gauna socialdemokratai su 9,24 proc., Rusų aljansas su 8,4 proc., partija "Tvarka ir teisingumas" su 7,02 proc. bei Darbo partija su 6,92 proc. balsų.

2 mandatus iškovojo Rusų sąjunga, surinkusi 4,3 proc. balsų.

Per praėjusius rinkimus daugumą mandatų (7) Klaipėdoje laimėjo kita liberali partija - Liberalų ir centro sąjunga, Tėvynės sąjunga ir liberalų sąjūdis gavo po 5, partija "Tvarka ir teisingumas" - 4, socialdemokratai ir Rusų aljansas - po 3, Darbo partija ir Lietuvos rusų sąjunga - po 2 mandatus.

Šiaulių mieste suskaičiavus visus balsus, rinkimus čia laimėjo socialdemokratai, surinkę 23,34 proc. balsų ir sustiprinę savo pozicijas - jie čia gavo 10 mandatų iš 31.

Partija "Tvarka ir teisingumas" su 9,33 proc. balsų ir Tėvynės sąjunga su 8,48 proc. balsų gavo po 4, po 3 mandatus laimėjo Naujoji sąjunga su 6,59 proc. balsų, Darbo partija su 6,49 proc. bei Liberalų ir centro sąjunga su 5,1 proc. balsų, 2 mandatus gavo 4,31 proc. balsų surinkęs Liberalų sąjūdis.

Po 1 mandatą laimėjo Artūras Visockas (7,35 proc. balsų) ir Stasys Tumėnas (6,39 proc. balsų).

Per ankstesnius rinkimus socialdemokratai Šiauliuose gavo mažiau - 6 mandatus, tiek pat tuomet iškovojo partija "Tvarka ir teisingumas", po 5 mandatus gavo liberalcentristai, Tėvynės sąjunga ir Naujoji sąjunga, o Darbo partija ir Valstiečių liaudininkų sąjunga laimėjo po 2 mandatus.

Socialdemokratai, surinkę 22,95 proc. balsų ir gavę 7 mandatus iš 27, rinkimus laimėjo ir Alytuje, kur suskaičiuoti visų apylinkių duomenys.

Tėvynės sąjunga su 13,43 proc. balsų, partija "Tvarka ir teisingumas" su 12,01 proc. balsų bei Naujoji sąjunga su 11,32 proc. balsų Alytaus taryboje gavo po 4 mandatus, Darbo partija su 10,65 proc. balsų ir Liberalų ir centro sąjunga su 8,35 proc. balsų - po 3 mandatus, o Liberalų sąjūdis, surinkęs 5,45 proc. balsų, laimėjo 2 mandatus.

Alytuje per praėjusius rinkimus socialdemokratai taip pat gavo 7 mandatus, Tėvynės sąjunga tuomet laimėjo daugiau - 6, partija "Tvarka ir teisingumas" - 4, Naujoji sąjunga bei Liberalų ir centro sąjunga - po 3, Darbo partija - 2 mandatus.

Skuodo rajone rinkimus laimėjo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys

Savivaldos rinkimuose Skuodo rajone laimėjo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Jie 25 narių savivaldybės taryboje gaus 6 mandatus.

Po 3 mandatus gaus Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, partija Tvarka ir teisingumas, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Naujoji sąjunga (socialliberalai), Darbo partija. Du mandatus gavo Lietuvos socialdemokratų partija, vieną - Krikščionių partija. Į tarybą pateko ir Audronė Pitrėnienė.

Socialdemokratai Birštone sustiprino pozicijas ir taryboje gavo daugumą vietų

Nepaisant korupcijos skandalo, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) Birštone sustiprino pozicijas ir gavo daugumą balsų savivaldybės taryboje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per sekmadienį vykusius savivaldos rinkimus LSDP gavo dešimt mandatų iš 17. Partija surinko 52,49 proc. balsų.

Per praėjusius rinkimus LSDP iškovojo devynis mandatus iš 21.
Prieš šiuos rinkimus Birštono savivaldybėje sumažėjus rinkėjų, sumažintas ir tarybos narių skaičius.

Po du mandatus kurorto valdžioje turės Liberalų sąjūdis (beveik 10 proc. balsų), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (7,47 proc.), po vieną - Darbo partija (6,24 proc.), Liberalų ir centro sąjunga (4,6 proc.) bei partija "Tvarka ir teisingumas" (4,47 proc.).

Šiuo metu Birštono savivaldybei vadovauja socialdemokratė Nijolė Dirginčienė. Ją ir kelis miesto valdininkus prokurorai buvo apkaltinę kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir turto pasisavinimu.
Tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, esą kurorto savivaldybė už 2 tūkst. litų įsigijo baldų, bet jie atsidūrė Socialdemokratų partijos Birštono skyriaus patalpose.

Tačiau praėjusių metų lapkritį Kauno rajono apylinkės teismas visus kaltinamuosius išteisino.

Rietave rinkimų komisija dirbo sparčiausiai

Išankstiniais duomenimis, 17 Rietavo savivaldybės tarybos mandatų dalysis keturios partijos.

Daugiausia savo narių savivaldybės taryboje turės Liberalų ir centro sąjunga, išankstiniais duomenimis, pelniusi 11 mandatų.

Po du mandatus gaus Darbo partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Socialdemokratų partija.

Rietavo savivaldybės rinkimų komisija pirmoji suskaičiavo savivaldos rinkimų rezultatus - joje tik 9 rinkimų apylinkės.

Nepartiniai kandidatai Mažeikiuose gavo septynias vietas

Ketvirtadalį vietų Mažeikių rajono savivaldybės taryboje iškovojo nepartiniai kandidatai. Dvi koalicijos ir viena savarankiška politikė gavo septynias vietas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, po du mandatus laimėjo Vilhelmo Džiugelio jungtinė lyderių koalicija "Mums rūpi Mažeikių kraštas" ir koalicija "Kitaip". Mandatą gavo ir save išsikėlusi Daiva Šideikienė.

Pirmajai koalicijai vadovauja dabartinis rajono meras V.Džiugelis, antrajai - viešųjų ryšių specialistas Rosvaldas Gorbačiovas.

Daugiausia - aštuonias vietas - Mažeikiuose gavo Lietuvos socialdemokratų partija, surinkusi per 21 proc. balsų. Keturis mandatus iškovojo Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga su 11 proc. balsų, po tris - partija "Tvarka ir teisingumas" su 9 proc. ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 6 proc. balsų, du - Darbo partija su 4,51 proc. balsų.

Per praėjusius rinkimus Mažeikiuose pergalę šventė "tvarkiečiai", gavę taryboje šešis mandatus, ir socialdemokratai, iškovoję penkis mandatus.

Iš viso Mažeikių rajono savivaldybėje yra 27 tarybos nariai.

Vilniaus rajone pirmauja V.Tomaševskio koalicija

Vilniaus rajone savivaldos rinkimuose daugiausiai mandatų laimėjo europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio vadovaujama koalicija.

Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" surinko 64,73 proc. balsų ir gauna 19 tarybos mandatų iš 27.

Lygiai tiek pat mandatų - 19 - Lietuvos lenkai čia gavo ir per praėjusius savivaldybių tarybų rinkimus 2007 metais.

Centro dešinės koalicija Vilniaus rajone su 10,12 proc. balsų gavo 3 mandatus, Darbo partija su 7,97 proc. balsų - 2, Socialdemokratų partija su 6,81 proc. balsų - irgi 2 mandatus.

Partija "Tvarka ir teisingumas" su 4,73 proc. balsų gauna 1 mandatą.

Kėdainių rajone pergalę švenčia Darbo partija

Viktoras Uspaskich
Kėdainių rajone suskaičiavus visų 54 apylinkių balsus, savivaldybių tarybų rinkimuose smarkiai pirmauja Darbo partija.

Darbo partija čia surinko 54,21 proc. rinkėjų balsų ir užsitikrino 16 mandatų iš 27.

Po tris mandatus užsitikrino Liberalų ir centro sąjunga, surinkusi 10,44 proc., ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 8,43 proc..

Po du mandatus turės Lietuvos socialdemokratų partija, surinkusi 6,49 proc. ir Lietuvos liberalų sąjūdis - 4,79 proc.

Valstiečių liaudininkų sąjunga gavo vieną mandatą surinkusi 4,4 proc. rinkėjų balsų.

Per praėjusius savivaldos rinkimus 2007-aisiais pirmaujantys "darbiečiai" gavo 10 mandatų iš 27 Kėdainių rajono savivaldybės taryboje

Druskininkiečiai liko ištikimi Socialdemokratų partijai

Ne vieną kadenciją Druskininkuose mero pareigas einantis Ričardas Malinauskas bei Socialdemokratų partija ir per šiuos savivaldos rinkimus išlaikė savo pozicijas.

Suskaičiavus rinkėjų balsus iš visų 14 apylinkių, paaiškėjo, kad už Lietuvos Lietuvos socialdemokratų partiją balsavo 60,53 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Socialdemokratai kitos kadencijos savivaldybės taryboje gavo 17 vietų iš 25, palyginti su 2007-aisiais, viena vieta mažiau.

Antroje vietoje šioje savivaldybėje likusi Liberalų ir centro sąjunga surinko 7 proc., arba tris mandatus. Per praėjusius rinkimus ši partija Druskininkuose neturėjo nė vieno mandato.

Partija "Tvarka ir teisingumas" per šiuos rinkimus Druskininkuose gavo apie 6 proc. balsų ir du mandatus, tai yra vienu daugiau nei prieš ketverius metus.

Darbo partija surinko 5 proc., jai taip pat teko dvi vietos savivaldybės taryboje.

Į Druskininkų valdžią išrinktas ir nepriklausomas kandidatas - Rimantas Žūkas, už jį balsavo per 3 proc. rinkėjų.

Varėnos rajone pirmauja Lietuvos centro partija

Varėnos rajone savivaldos rinkimuose pirmauja rajoną valdanti Lietuvos centro partija. Ji gavusi 39,26 proc. rinkėjų palaikymą užsitikrino 11 mandatų iš 25.

Lietuvos liberalų sąjūdis šiose apylinkėse yra surinkęs 12,72 proc. gavo keturis mandatus, Socialdemokratų partija 9,31 proc. balsų - tris, Liberalų ir centro sąjunga su 7,53 proc. rinkėjų balsais ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai surinkę 6,9 proc. gavo po du mandatus.
Po vieną mandatą kavo Darbo partija su 4,84 proc., partija "Tvarka ir teisingumas" su 4,1 proc. rinkėjų balsų ir pats išsikėlęs nepriklausomas kandidatas Gediminas Jakavonis, surinkęs 4,68 proc. balsų.

Per 2007 metų savivaldos rinkimus Lietuvos centro partija Varėnoje gavo 13 mandatų iš 25.

Ignalinos rajone savivaldos rinkimuose tvirtai pirmauja valstiečiai liaudininkai

Ignalinos rajone savivaldybių tarybų rinkimuose laimėjo Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga (LVLS).

Surinkę 53,5 proc. rinkėjų balsų savivaldybės taryboje valstiečiai liaudininkai gauna 12 mandatų iš 21, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiami duomenys.

2007 metais per savivaldos rinkimus Ignalinos rajone pergalę taip pat šventė LVLS. Tuomet valstiečių liaudininkų ir krikščionių demokratų koalicija gavo 14 mandatų iš 25.

Antroje vietoje esantys socialdemokratai su 13,87 proc. rinkėjų balsų gauna tris mandatus (per praėjusius rinkimus gavo keturis) partija "Tvarka ir teisingumas" su 7,7 proc. balsų - du mandatus (per praėjusius rinkimus - tris), Liberalų sąjūdis su 7,25 proc. balsų - irgi du mandatus (per praėjusius rinkimus - vieną).

Po mandatą gauna Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (per praėjusius rinkimus turėjo du) ir Darbo partija (per praėjusius rinkimus turėjo vieną).

Neringoje daugumą mandatų laimėjo A.Vinkaus vedami socialdemokratai

Neringos savivaldybėje rinkimus laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), kurios sąrašo lyderiai yra Lietuvos ambasadorius Maskvoje Antanas Vinkus bei dabartinis kurorto meras Vigantas Giedraitis.

Sekmadienį už socialdemokratus balsavo 48 proc. rinkėjų, partijos sąrašas gavo aštuonis mandatus Neringos savivaldybės taryboje. Joje iš viso 15 narių.

Arūno Burkšo vadovaujama koalicija "Už mūsų Neringą" surinko 28 proc. balsų ir laimėjo keturis mandatus, Naujoji sąjunga (socialliberalai) su 13 proc. balsų turės du mandatus, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai su 4 proc. balsų - vieną mandatą.

LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius rinkimų naktį BNS sakė, kad A.Vinkus iškeis ambasadoriaus postą į Neringos mero.

"Jis tikrai atsisakys (diplomato posto - BNS), jei rinkimai vyks sėkmingai", - teigė A.Butkevičius.

Balsavo 39,63 proc. rinkėjų

20 val. rinkimų aktyvumo duomenys pateikiami iš 902 apylinkių - jų duomenimis, rinkimų dieną savo valią čia pareiškė 39,63 proc. rinkėjų.

Sekmadienį rinkimuose aktyviausiai balsavo Raseinių rajonas, 19 val. duomenimis, čia balsavo 55,5 proc. rinkėjų. Birštono rajone - 53,49 proc., Pagėgių - 50,80 proc. rinkėjų.

Mažiausiai aktyvūs buvo rinkėjai Klaipėdoje - 31 proc. rinkėjų, Marijampolėje - 30,88 proc. rinkėjų, Panevėžyje -32,96 proc. rinkėjų.

Tuo tarpu per prieš tai buvusius savivaldybių tarybų rinkimus 2007-aisiais iš viso balsavo 41,3 proc. rinkėjų.

Dėl savivaldybių tarybų narių mandatų varžėsi per 16 tūkst. kandidatų, iš viso 60-tyje savivaldybių renkama per 1,5 tūkst. tarybų narių.

Rinkimų teisę Lietuvoje turi 2 mln. 634 tūkst. 582 rinkėjai.