Liberalų sąjūdžio atstovas Vilniaus miesto taryboje Vidmantas Martikonis įtariamas piktnaudžiavimu savo, kaip Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario, galiomis siekiant naudos sau ir su juo susijusiomis įmonėmis, rašoma Seimo Krikščionių partijos frakcijos pranešime.

Krikščionių partijos frakciją į Generalinę prokuratūrą kreiptis paskatino žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, jog įmonės, siejamos su Vilniaus miesto tarybos nariu V. Martikoniu, gavo iš grupės „ICOR“ (buvusi „Rubicon“ grupė) įmonės UAB „Bionovus“ daugiau nei pusę milijono litų už menkaverčius kranus, stovėjusius Vilniaus šilumos tinklų teritorijoje.

„Ši keista istorija reikalauja principingo Generalinės prokuratūros ir visuomenės dėmesio, nes atrodo, kad politikai, piktnaudžiaudami savo tarybos nario mandatais, tiesiog pelnosi iš įmonių, sumokančių šimtus tūkstančių litų toms įmonėms, kurios susijusios su jais pačiais.

Blogiausia, jog šias išlaidas greičiausiai apmoka vartotojai, nes abejonių sukėlę kranai yra Vilniaus šilumos tinklų teritorijoje. Tiesiog tai primena reketavimo atvejus, kuriuos būtina ištirti“, – teigia Seimo Krikščionių partijos frakcijos atstovas Aleksandras Sacharukas.