Kaip teigiama centro pranešime, draudimai surengti pastaruosius tris mitingus verčia pripažinti, kad žmogaus teisių pažeidimai Lietuvoje tampa tendencija, įrodančia, kad mūsų šalyje piliečių teisės ir laisvės galioja tik popieriuje.

„Tikimės, kad ketvirtą kartą miesto valdininkai nebeišdrįs pažeisti LR Konstitucijos bei kitų įstatymų, suteikiančių teisę šalies piliečiams rinktis į taikius susibūrimus ir profesinėms sąjungoms bus leista sukviesti žmones ir pareikšti savo poziciją mitinge“, – teigia profsąjungos.

Mitingo dalyviai iš pradžių rinksis šalia Seimo, vėliau Gedimino prospektu eisena pajudės link Vyriausybės.

Profsąjungos mitinge reikalaus minimalų darbo užmokestį didinti iki 1 tūkst. litų; įvesti progresinių mokesčių sistemą; didinti užimtumą; sumažinti PVM būtiniausiems maisto produktams; mažinti komunalinių paslaugų kainas; sugrąžinti pensijas į 2008 metų lygį; mažinti mokesčius smulkiajam verslui.

Profsąjungos mitingą ketino rengti praėjusį šeštadienį, tačiau Vilniaus savivaldybė dėl gedulo, paskelbto mirus poetui Justinui Marcinkevičiui, panaikino visus išduotus leidimus viešiesiems renginiams, tarp jų – ir mitingui.