Kaip BNS sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, kadangi poetas dėl silpnos sveikatos negali atvykti į Vilnių, įteikimo ceremonija vyks jo namuose Krokuvoje. Cz.Miloszo pageidavimu, ceremonijoje dalyvaus tik Krokuvos vicemeras bei Vilniaus meras su žmona, galbūt keli Lenkijos žurnalistai.

Cz.Miloszui bus įteiktos Vilniaus miesto garbės piliečio regalijos bei tūkstančio litų vertės dovana - Šv. Kristoforo skulptūrėlė, kuri pagamintaiš vientiso gintaro gabalo.

Šiemet 90-ties metų jubiliejų atšventusiam Cz.Miloszui Vilniaus miesto garbės piliečio vardas suteiktas liepos pabaigoje, pritarusVilniaus miesto tarybai. Birželį 90-metį atšventęs Cz.Miloszas gimė netoli Kėdainių, Šateiniuose. Dabar Šateiniuose veikia poeto muziejus ir kūrybos centras.

Jaunystę rašytojas praleido Vilniuje, kur sukūrė savo pirmuosius eilėraščius. Po Antrojo pasaulinio karo poetas emigravo į JAV. 1980 metais jam buvo suteikta Nobelio premija. Sužlugus socializmui, Cz.Miloszas sugrįžo į Lenkiją ir jau kurį laiką gyvena lenkų intelektualų sostinėje Krokuvoje.

Vilniaus garbės piliečio vardas suteikiamas už ypatingus nuopelnus Lietuvai ir Vilniaus miestui. Garbės piliečiui įteikiamas Vilniaus miesto garbės piliečio medalis ir liudijimas, jis užregistruojamas sostinės garbės piliečių knygoje.

Iki šiol Vilniaus miesto garbės piliečiais yra tapę Islandijos užsienio reikalų ministras Jonas Boldvinas Hannibalssonas (1996 m.), JAV prezidentas Ronaldas Reaganas (1996 m.), dirigentas Mstislavas Rostropovičius (2000 m.), monsinjoras Kazimieras Vasiliauskas (2000 m.), JAV Atstovų rūmų pirmininkas Dennisas Hastertas (2001 m.).