Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui adresuotame skunde teigiama, kad vienašališkai atšaukdama leidimą mitinguoti sostinės savivaldybė pažeidė Susirinkimų įstatymą, nes savivaldybės vadovai ar jų atstovai privalėjo iškart apie savo ketinimus pranešti organizatoriams ir pasiūlyti renginį atšaukti, bet to nepadarė.

"Savivaldybė viršijo savo įgaliojimus atšaukdama leidimą motyvais, kurių nenumato įstatymai - organizatoriams atimta teisėta galimybė apsispręsti patiems - surengti mitingą, ar ne", - teigiama Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko Artūro Černiausko pasirašytame pranešime.

Vilniaus miesto savivaldybė praėjusį ketvirtadienį atšaukė anksčiau profsąjungoms išduotą leidimą rengti protesto akciją prie Seimo ir Vyriausybės Vilniuje. Savo sprendimą ji motyvavo šalyje paskelbtu gedulu dėl poeto Justino Marcinkevičiaus mirties. Mitingo organizatoriams pasiūlyta viena diena nukelti renginį.

Mitingas buvo suplanuotas šeštadienį, kada buvo laidojamas poetas, dramaturgas, vertėjas, visuomenės veikėjas J.Marcinkevičius.

Profesinių sąjungų rengiamame mitinge prie Vyriausybės šeštadienį buvo leista dalyvauti kiek daugiau nei 2 tūkst. žmonių. Mitinge Vyriausybės būtų reikalauta padidinti minimalų atlyginimą kartu su neapmokestinamųjų pajamų dydžiu, atstatyti sumažintas pensijas nuo 2011 metų liepos, įvesti progresinius mokesčius, sumažinti komunalinių paslaugų kainas.
.