Mitingo organizatorė - Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija tokį sprendimą teigia priėmusi penktadienį per skubiai sušauktą valdybos posėdį.

"Priimtas sprendimas atšaukti šeštadienio mitingą ir nukelti jį vėliau, į kovo mėnesį", - Eltai sakė LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas.

Anot jo, dėl konkretesnės mitingo datos dar rinksis LPSK koordinacinis centras.

A. Černiauskas teigė, kad profsąjungų mitingas atšauktas ne dėl šalyje paskelbto gedulo ir poeto Justino Marcinkevičiaus laidotuvių. Mitingas atšauktas, nes nenorima rengti nesankcionuotos protesto akcijos.

"Gedulas yra gedulas, bet amžinąjį atilsį rašytojas, poetas daug kur pasisakė, jog nenorėjo tokios Lietuvos, kokia ji yra dabar. Tai jis ir pasakė paskutinėje savo kalboje Mokslininkų rūmuose, kaip tik ją ruošiamės cituoti. Ten aiškiai pasakyta, kad dabar klesti laukinis kapitalizmas, būtent, visi atėję prie valdžios nori pasisemti iš lovio. Jis (J. Marcinkevičius - ELTA) visiškai to nenorėjo. Todėl, man atrodo, mūsų reikalavimai ir norai sutapo su jo norais. Kadangi savivaldybė atšaukė leidimą ir mes nenorėjome vykdyti nesankcionuotų veiksmų, todėl ir atsisakėme mitingo", - komentavo LPSK lyderis.

A. Černiauskas pridūrė, kad, jeigu būtų vykęs mitingas šeštadienį, jo metu būtų skambėjusios J. Marcinkevičiaus eilės. Tokiu būdu būtų išreikšta pagarba Anapilin išėjusiam tautos Dainiui.