Ministras sakė, kad vyksta stipri sveikatos apsaugos sistemos renovacija, rengiami įvairūs konkursai, gaunamos didelės ES fondų lėšos, todėl turi būti pasitikėjimas. Sveikatos apsaugos ministras Juozas Olekas sako, kad dėl ministerijoje kilusio skandalo jis atsistatydinti neketina.

Specialųjų tyrimų tarnyba tiria didžiausią korupocijos skandalą sveikatos apsaugos sistemoje. Įtariama, kad per pastaruosius kelerius metus buvo neteisėtai pasirašytos sutartys dėl milijonų litų vertės medicinos įrangos pirkimo.

Specialiųjų tyrimų tarnybai pradėjus tyrimą dėl milijoninių medicininės įrangos pirkimo sandorių, savaitgalį 10 parų buvo suimtas Sveikatos apsaugos ministerijos valstybės sekretorius Vidmantas Žilinskas, o buvusiam ministrui Konstantinui Romualdui Dobrovolskiui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Taip pat 10 parų suimtas bendrovės "Limeta" generalinis direktorius Vytautas Zimnickas, dar kelių bendrovių vadovai apklausti ir paimti jų pasižadėjimai neišvykti.

Zimnickui pateikti įtarimai dėl papirkimo, Žilinskui - dėl kyšio paėmimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, Dobrovolskiui - dėl dokumentų klastojimo.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, Žilinsko veikla ministerijoje sustabdyta.