„Palaikau šią nuomonę – savivaldybės administracija įsikūrusi Gargždų mieste, kuris yra ir savivaldybės, kaip teritorinio administracinio vieneto, centras, tad siūlymas yra visai racionalus“, – pranešime spaudai cituojamas ministras R. Palaitis.

Savivaldybės pavadinimo pakeitimas nei gyventojams, nei verslui nesukeltų nei didesnės administracinės, nei finansinės naštos, tvirtina ministerija. Valstybiniame registre duomenys būtų pakeisti nemokamai, gyventojams, jei jie nevykdys su nekilnojamuoju turtu susijusių operacijų, nuosavybės ar kitų dokumentų keisti nereikės. Verslo subjektams reikėtų pakoreguoti įstatus, o tai savivaldybės administracija daro nemokamai.

Kiek daugiau išlaidų patirtų valstybės biudžetas – reikėtų pakeisti valstybės įstaigų ir institucijų iškabas, blankus, antspaudus. Tačiau, ministro nuomone, jei rajono savivaldybės bendruomenė ir savivaldybės administracija sutars, šių pokyčių bus imtasi.

Kiek laiko užtruktų pavadinimo keitimo procedūra, priklausytų nuo to, kaip greitai Klaipėdos rajono savivaldybės administracija parengtų sprendimą ir jį pateiktų Vidaus reikalų ministerijai (VRM), o Seimas partvirtintų VRM parengtas Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisas. Ministro R. Palaičio teigimu, VRM šias pataisas parengtų ir Vyriausybei svarstyti pateiktų per 1-2 mėnesius.