"Labai svarbu - bendros visų pastangos, platesnės ir efektyvesnės, nei tai, kas buvo daroma per pastaruosius keletą metų, plačiau auklėjant visą visuomenę. Kadangi sėdimas neblaiviam prie vairo yra sąmoningas pasirengimas daryti nusikaltimą. Tokio auklėjimo dar kol kas Lietuvoje nepakanka. Kadangi aš nematau jokio skirtumo, kas kelyje užmuša žmogų, ar policininkas, šiek tiek išgėręs laisvu metu, ar statybininkas, ar kokios kitos profesijos žmogus", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministras pirmininkas.

Vyriausybės vadovas taip pat pažymėjo, jog patys aukščiausi šalies institucijų vadovai neturėtų nuolat prisiimti absoliučią atsakomybę už nusižengimus, kuriuos padarė jiems pavaldus asmuo nedarbo metu.

"Lietuvoje mirtingumas nuo alkoholizmo vis dar ženkliai viršija ES vidurkį. Reikia atsižvelgti, kokiais kiekiais Lietuvoje yra vartojamas alkoholis, kokios to tradicijos, ir reikia pirmiausia įveikti šią bėdą, kurios pasekmės yra tai, kad vis dar yra girtų, tarp jų ir policininkų, kurie sėda prie vairo", - aiškino A. Kubilius.

Premjero teigimu, trečiadienį sulaikytas neblaivus prie vairo sėdęs aukšto rango Turto valdymo ir ūkio departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas susilauks griežto įvertinimo.

"Jis pateikė tarnybinį pažymėjimą kelių policijos patruliams, ir patrulių tas pažymėjimas neišgąsdino, jie atliko savo darbą taip, kaip ir turėjo atlikti. Todėl reikėtų juos pasveikinti, kad neišsigando ministerijos, aukščiau stovinčios institucijos, pažymėjimo", - pabrėžė A. Kubilius.