Ketvirtadienį interviu Žinių radijui Vyriausybės vadovas blogai įvertino faktus, kad policijos ir kitų tarnybų pareigūnai važinėja neblaivūs. Sekmadienį du žmones per eismo įvykį galimai pražudė neblaivus Trakų rajono policininkas Sigitas Šostakas, trečiadienį policija Vilniuje sulaikė Turto valdymo ir ūkio departamento prie Vidaus reikalų ministerijos vadovo pavaduotoją Liną Pukį.

"Blogai, kad girti važinėja keliais. Ar tai būtų vienos ministerijos pareigūnai, ar kitų žinybų žmonės, su tuo reikia kovoti, ir kovoja ta pati policija, mano manymu, pakankamai efektyviai. Matome radikaliai pasikeitusius duomenis, ir avaringumo, ir žūčių nuo avarijų skaičiai sumažėję", - kalbėjo premjeras.

Tačiau A.Kubilius teigė, kad ši problema nėra vienos institucijos ar vieno vadovo reikalas. Premjeras taip pat sakė nematantis skirtumo, ar neblaivus vairuoja ir nusikaltimą padaro policijos pareigūnas, ar paprastas pilietis - tai esą sisteminė visos visuomenės problema.

"Nesuvesčiau problemos į kažkurios vienos žinybos ar institucijos reikalą. Nenorėčiau suversti, kad patys aukščiausi vadovai turėtų būti traktuojami, kurie visada turi prisiimti absoliučią atsakomybę už tai, ką eilinis pavaldinys ne darbo metu prisidirba. Turėtų būti didesnės visų pastangos auklėjant visą visuomenę - kad sėsti išgėrus prie vairo yra pasirengimas daryti nusikaltimą. (...) Nematau skirtumo, kas kelyje užmuša žmogų, ar policininkas, ar statybininkas, ar kitos profesijos žmogus", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad trečiadienį neblaivus prie vairo sustabdytas L.Pukys policininkams pateikė ne tik vairuotojo, bet ir darbo pažymėjimą. A.Kubiliaus teigimu, reikia pasveikinti jį sulaikiusius patrulius, kurie neišsigando ir ėmėsi priemonių prieš sulaikytą pažeidimą padariusį aukštą vidaus reikalų sistemos pareigūną.

"Tas ministerijos tarnautojas, kurio veiksmai, matyt, bus įvertinti griežtai, pateikė pažymėjimą kelių policijos patruliams, ir patrulių tas pažymėjimas neišgąsdino. Jie atliko savo darbą, ir galėčiau pasveikinti", - kalbėjo A.Kubilius.

Sekmadienio naktį magistraliniame kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, Elektrėnų savivaldybėje, Trakų rajono policininko Sigito Šostako vairuojamas nuosavas automobilis "Audi A6" atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį "Opel Vectra", vairuojamą žinomo Kauno gydytojo 64 metų Rimgaudo Kazimiero Žuko. Per eismo įvykį žuvo du "Opel Vectra" vykę žmonės, dar du sužaloti. Pareigūnui nustatytas 1,16 promilės girtumas.

Po šio įvykio Policijos departamento vadovas V.Telyčėnas prezidentei įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Jo pareiškimą vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ketvirtadienį ketina teikti Ministrų kabinetui.