Į lenkišką mokyklą Maišiagaloje trečiadienio rytą susirinko apie pusšimtis lenkų bendruomenės atstovų. Jie aukštam svečiui išsakė problemas, su kuriomis susiduria gyvendami Lietuvoje.

Nuo susitikimo su lenkų bendruomene B. Komorowskis pradėjo savo vizitą Lietuvoje. Į Vilnių jis atvyko dalyvauti Valstybės atkūrimo dienos renginiuose.

Maišiagaloje prezidentas taip pat ketina susitikti su Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios kunigu emeritu J. Obrembskiu.

Daugiau nei 1,5 tūkst. gyventojų turinti Maišiagala yra lenkų gausiai gyvenamame Vilniaus rajone. Lenkijos ir Lietuvos santykius pastaruoju metu temdo Varšuvos priekaištai dėl lenkų tautinės mažumos situacijos Lietuvoje. Lietuvos pareigūnai kaltinimus atmeta ir pabrėžia, kad lenkams Lietuvoje yra sudarytos geresnės švietimo sąlygos nei bet kur kitur.

Lenkų politologai naujienų agentūrai PAP vizito išvakarėse teigė, kad Lietuvos ir Lenkijos santykiuose, kurie apibūdinami kaip blogi, negalima tikėtis persilaužimo, kol Lietuvoje nebus sprendžiamos tautinių mažumų problemos.