"Didelė laimė, kad esame laisvi švęsti savo Valstybės atkūrimo dieną. Tegul Vasario 16-ąją kiekvienuose namuose bus juntama laisvės dvasia, o kiekvienoje širdyje - meilė Tėvynei ir savo artimui. Didžiuokimės savo šalimi, prisiminkime Vasario 16-osios akto signatarų puoselėtas vertybes, galvokime apie tai, kas mus vienija ir stiprina. Sveikinu visus su Vasario 16-ąja. Tegul ji būna mūsų vienybės ir tautos iškilmių diena", - sako D.Grybauskaitė.

Vasario 16-osios rytą prezidentė dalyvaus Nepriklausomybės Akto signatarų pagerbimo ceremonijoje Rasų kapinėse, vėliau Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanos Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.

Vidurdienį sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami būti kartu iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje S. Daukanto aikštėje, kur 93-iųjų Valstybės atkūrimo metinių proga sveikinimo žodį tars Lietuvos Prezidentė D. Grybauskaitė ir Lenkijos Respublikos Prezidentas Bronislavas Komorovskis (Bronislaw Komorowski). Po to Vilniaus arkikatedroje bazilikoje bus aukojamos šv. Mišios.

Vasario 16-osios popietę Prezidentūroje bus apdovanoti Nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai. Vakare Valstybės atkūrimo dienos iškilmes vainikuos Prezidentės globojamas koncertas Nacionalinėje filharmonijoje.

Šventiniame koncerte skambės talentingų muzikų atliekama didžiojo Lietuvos menininko M. K. Čiurlionio kūryba, jos šiandieninės interpretacijos ir originalios kompozicijos. Už bilietus surinkti pinigai bus skiriami jaunųjų Lietuvos menininkų pasirodymams paremti.