„Pirmiausia atsakomybė tenka tiesioginiams šio policininko vadovams – būtent Trakų policijos vadovams. Mano žiniomis, tas policininkas, kuris girtas užmušė du žmones, jau buvo turėjęs 5 nuobaudas ir viena iš jų buvo už girtavimą darbo metu. Tai jeigu laiku būtų priimtos atitinkamos priemonės ir šis žmogus nebūtų dirbęs policijoje, mes neturėtume tokios tragiškos situacijos. Tai dar kartą parodo, kad visoje policijos sistemoje yra totalus dengimas tokių veikų ir tai yra priimama, kaip visiškai normali elgsena. Vakar ir užvakar matėme reakciją Trakų policjos vadovų, kurie aiškino, kad tai vienas iš geriausių pareigūnų. Šiandien aš gavau įrodymus, kad pareigūnas turėjo 5 nuobaudas“, - sakė D. Grybauskaitė.

„Aš gavau informaciją, kad Trakų policijos vadovo prašymas atleisti iš pareigų yra patenkintas“, - teigė prezidentė.

Dar pirmadienį Vilniaus apskrities policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas Trakų rajono policijos vadovo Nerijaus Šiaulio atsistatydinimo pareiškimą buvo atidėjęs iki tarnybinio tyrimo pabaigos. Bet jau kitą dieną padėtis pasikeitė.

Antradienį patenkintas Trakų policijos viršininko pareiškimas dėl perkėlimo į kitas pareigas. N. Šiaulys liks policijoje, tik jau nevadovaus Trakų pareigūnams. Jam duotas pavedimas iki vasario 25 d. komisariate atlikti inventorizaciją, pasirengti ginklų ir inventoriaus perdavimui.

„Jis garbingas žmogus. Pats prašosi perkeliamas iš tų pareigų“, - sakė K. Lančinskas. Jis pridūrė, kad N. Šiaulys ir jo artimieji jaučia didelį spaudimą.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas N. Šiaulį apibūdino kaip labai gerą kriminalistą, jis apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordinu. K. Lančinskas DELFI sakė, jog apskrities policijoje yra laisvų pareigybių, tiesa, nedaug. Vadas su N. Šiauliu dar neaptarė jo būsimų naujų pareigų.