Tuo metu „Tvarkos ir teisingumo“ Vilniaus skyriaus rinkimų štabo vadovas Almantas Petkus teigia, kad šūkį pirmieji pradėjo naudoti „tvarkiečiai“, nors teigia jokių pretenzijų profsąjungoms neturį: „Aš manau, kad dabartinėmis sąlygomis toks šūkis yra natūralus, visi gali tokį sugalvoti, nes esama situacija tikrai yra bloga ir netoleruotina“.

Su šūkiu „Gana!“ profsąjungos kviečia į vasario 19 d. prie Seimo vyksiantį mitingą, o „tvarkiečiai“ - taip ragina balsuoti už juos rinkimuose.

Mitingą vasario 19-ąją profsąjungos rengia vietoje turėjusio vykti renginio sausio 16-ąją.

Kaip žinoma, Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo surengti mitingo prie Seimo sausio 16 d., motyvuodama tuo, kad šioje vietoje vyko sausio 13-osios dvidešimtmečio renginiai. Šį sprendimą profesinės sąjungos apskundė Vilniaus pirmajam apylinkės teismui, kuris įpareigojo savivaldybę leidimą mitingui vis dėlto suteikti.

Tačiau aiškindama, kad teismo sprendimas išduoti leidimą mitingui pasiekė tik penktadienį po darbo valandų – 16.18 val. – savivaldybė leidimą mitinguoti sausio 16-ąjai išdavė sausio 17 d.

Be to, savivaldybė apskundė Vilniaus pirmojo apylinkės teismo sprendimą, įpareigojantį suteikti leidimą mitingui sausio 16 d., nors iš esmės situacijos tai nekeičia.