Pareigūnai įtaria, kad R.Visokavičius pasinaudodamas savo padėtimi ir pažintimis galėjo paveikti institucijas, pareigūnus ir politikus, kad organizuota grupuotė neteisėtai gautų 22,5 mln. litų Europos Sąjungos paramos.

R.Visokavičius tikina, jog yra nekaltas, o pas žemės ūkio ministrą Kazį Starkevičių esą buvo užėjęs tik pasidomėti Europos Sąjungos paramos skirstymo tvarka.

"Privatus asmuo aš, ne kažkoks pareigūnas, kad galėjau ministrą paveikti, savo laiku ministras dirbo pas mane banke, aš jam pasiskambinau normaliausia tvarka, noriu užeiti pasikalbėti, kokia tvarka išduodami tie ES fondai ir panašiai", - TV3 žinioms sakė R.Visokavičius.

Iš viso įtarimai šioje byloje pateikti dešimčiai asmenų. Jie įtariami dokumentų klastojimu ir sukčiavimu.

Žemės ūkio ministras K.Starkevičius šio byloje įvardijamas liudytoju. Specialiojo liudytojo statusu buvo apklaustas buvęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Kazimieras Lukauskas.

Bylos duomenimis, buvo įkurtos 7 fiktyvios įmonės, siekusios gauti 22,5 mln. litų ES paramos žuvivaisai.

Nacionalinė mokėjimo agentūra nustatė, kad šios įmonės įsteigtos prieš pat paraiškų pateikimą agentūrai, paraiškas paramai gauti pateikė tą pačią dieną. Be to, įmonių steigėjai - jauni, giminystės ryšiais susiję asmenys, kurie neturi jokios patirties numatomoje veikloje. Atkreiptas dėmesys, kad numatomiems projektams įgyvendinti lėšas turėjo paskolinti tarpusavyje susiję asmenys.

Nors šios įmonės neturėjo tinkamos bazės žuvivaisai, jos gavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos deklaracijas apie higienos, veterinarijos, maisto kokybės ir gyvūnų gerovės reikalavimų atitikimą.
Ikiteisminis tyrimas dėl siekio apgaule užvaldyti ES lėšas pradėtas praėjusių metų sausio 27 dieną.