Antrosios dienos pagrindinė tema buvo plataus masto euroatlantinio saugumo bendruomenės kūrimas,demokratijos plėtros, kaip kovos su terorizmu svarba, naujų saugumo aspektų, kaip kibernetinis, energetinis svarba.

"Tarptautinė Miuncheno konferencija yra labai svarbi ne tik Europai ir pasauliui, bet taip pat ir Lietuvai. Joje kalbame apie tas tendencijas, kurios yra bendros tiek dabar vykstantiems konfliktams Afrikoje, pavyzdžiui, Egipte, tiek ir problemoms mūsų pasienyje, susijusioms su Baltarusija. Matome tendencijas, kai tautos ir žmonės nesutinka su esamais režimais, mėgina juos keisti, bet Vakarai ir pasaulis reaguoja kitaip negu reaguodavo anksčiau", - kalbėjo prezidentė D. Grybauskaitė.

Pasak Lietuvos vadovės, tai pačių tautų apsisprendimas - pačios tautos turi apsispręsti, kokios valdžios jos nori, o mes, Vakarai, anot, jos, galime padėti bet kuriai tautai subręsti, padėti jai pažinti ir sustiprėti, tačiau negalime diktuoti kiekvienai tautai konkrečiai, kokią sistemą, ar kokį vadovą ji turi išsirinkti.

"Tai liečia ir Egiptą, ir Baltarusiją, todėl labai džiaugiuosi, kad tokia branda, toks naujas požiūris buvo išreikštas tiek britų premjero Davido Camerono, tiek Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kalbose. Tai atitinka taip pat ir mano pažiūras mūsų kaimynų atžvilgiu. Taigi ši kasmetinė konferencija, kuriai jau 47 metai, išlieka aktuali ir svarbi visam pasauliui", - po darbo sesijų kalbėjo Lietuvos vadovė, kurią cituoja Prezidento spaudos tarnyba.

Miuncheno konferencijos vadovas ambasadorius Wolfgangas Ischingeris pagrindinės dienos sesijos pabaigoje Lietuvos prezidentei D. Grybauskaitei įteikė didelę puokštę gėlių, dėkodamas už penktadienį per vakarienę pasakytą drąsią atidarymo kalbą, kuri, pasak V. Ischingerio, rado didelį atgarsį tarp konferencijos dalyvių.