Pats penkiasdešimtmetis kapelionas Romualdas Ramašauskas šią istoriją vadina šmeižtu ir bandymu susidoroti.

"Ir aš ne šventas. Argi žemėje angelai gyvena? Ar aš pirmas toks?" – paklaustas, ar tiesa, kad su kauniete susilaukė sūnaus, mįslingai kalbėjo dvasininkas.

Tačiau dabar septyniolikos sulaukusio jaunuolio patėvis bažnytiniam teismui paliudijo, kad šalyje gerai žinomas ir aukštuomenėje nuolat matytas populiarus kunigas R.Ramašauskas esą su nepilnamete susilaukė sūnaus.

"Jau kartą prašiau vyskupo, kad jo neišmestų iš kunigų už sūnų. Aš vaiką auginau", – aiškino patėvis Alvidas (pavardė redakcijai žinoma, tačiau ji neskelbtina remiantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatomis – red. past.).

Alvido teigimu, jo dabartinės žmonos pažintis su būsimu vaiko tėvu užsimezgė vienoje Kauno klebonijų.

"Aš vedžiau kaunietę, kuri tuo metu laukėsi kūdikio. Visos detalės man buvo žinomos, žinojau net tai, kas yra kūdikio tėvas", – dienraščiui aiškino Alvidas.

Kaunietis tikino niekuomet nepriekaištavęs savo žmonai už paklydimą.

"Ji buvo nepilnametė, kai jie susipažino. Ko nepasitaiko, susižavėjo jaunu išvaizdžiu vyru. Tačiau mes nugyvenome gražų gyvenimą", – pasakojo tėvas.

Šeimos narių barnį primenančios aistros netrukus įgavo didesnį pagreitį. R.Ramašauskas atšauktas iš Karinių jūrų pajėgų kapeliono pareigų, vyksta bažnyčios tyrimas.