"A.Saudargo kėlimas į prezidentus nėra teisėtas ir legalus. Jis yra iškeltas tik tų kelių žmonių, kurie šiandien bando nelegaliai vadovauti partijai", - sakė K.Bobelis.

Jo nuomone, partija neturi "rimtų kandidatų", todėl gali svarstyti galimybę tik paremti kurį nors kitą kandidatą.

K.Bobelio nuomone, kovą Kaune vykusi konferencija taip pat neteisėtai išrinko nauju partijos pirmininku Molėtų merą Valentiną Stundį, nors buvęs LKD lyderis neneigia, jog atsistatydino.

"Aš esu atsistatydinęs, bet laikinai einu partijos pirmininko pareigas, kol bus legaliai išrinktas naujas pirmininkas", - žurnalistams aiškino K.Bobelis.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi partijos pirmininko pavaduotoja Gražina Paliokienė pripažino, jog partiją yra ištikusi krizė, "kuri tęsiasi jau apie dešimtį metų".

"Prieš kiekvienus rinkimus vyksta kova dėl valdžios ir po to eina nuosmukis", - pažymėjo ji.

K.Bobelis ir jį remiantys LKD vadovybės nariai tikisi, jog jų ginčą padės išspręsti Teisingumo ministerija, tačiau pastarosios atstovai neketina kištis į vidines krikščionių demokratų rietenas.

"Mes niekada nesprendžiame politinių rietenų. Jie patys turi susitarti ir spręsti ginčą civilizuotai", - sakė Teisingumo ministerijos Registrų departamento direktorius Klaidas Navickas.

Savo ruožtu, jis pridūrė, jog krikščionys demokratai turi teisę spręsti savo ginčą teisme.

G.Paliokienė tikisi, jog konfrontuojančioms pusėms galų gale pavyks susitarti. Antradienį vakare padėtį partijoje ketina svarstyti LKD valdyba.

Krikščionys demokratai nesutaria ir dėl kandidatų į Europos Parlamentą. Savaitgalį LKD taryba patvirtino pirmąjį kandidatų dešimtuką, kuriame nėra K.Bobelio. Anksčiau jį ketinta įrašyti kandidatų sąrašo pradžioje.

Europos Parlamento ir pirmalaikiai prezidento rinkimai vyks birželio 13 dieną.