Pasak pono Petro, vertingiausias fontanas buvo dabartinėje Čečėnijos aikštėje. „Prie „Aguonos“ buvo gražus kaskadinis fontanas, tačiau dabar ten tik šiukšlių krūva stūkso. Nors netoli yra ir restoranas, ir bankas, tačiau verslininkai nelinkę prisidėti prie fontanų remonto ir išlaikymo,“ - pasakojo P.Ščiupokas. „O prie „Vitebsko“ (dabar prie „IKI“ parduotuvės Čečėnijos aikštėje - aut.past.) buvusio fontano man labiausiai gaila. Tai buvo vienas gražiausių fontanų respublikoje,“ teigia fontanų meistras.

„Fontanas turi turėti gerą cirkuliacinę sistemą. Juk jis naudoja tą patį vandenį. Be to, gražiausias fontanas tas, kuris išmeta didelį vandens kiekį, tuo sudarydamas gerą mikroklimatą“, - pasakoja P.Ščiupokas.

Naujam sezonui P.Ščiupokas ruošia fontanus Laisvės alėjoje, Rotušės ir Steigiamojo seimo aikštėse, prie Muzikinio teatro, Vytauto Didžiojo karo istorijos muziejaus sodelyje ir prie Kauko laiptų. Istorijos muziejaus sodelio ir Kauko laiptų fontanai - seniausi mieste, statyti dar Smetonos laikais.

Kasmet miesto fontanų priežiūrai skiriama 70 tūkst. litų. Tik du miesto fontanai: Rotušės aikštėje ir prie Muzikinio teatro, turi rėmėjus. Pasak Petro Ščiupoko, jei verslininkai prisidėtų prie fontanų remonto ir išlaikymo, mieste ir vėl galėtų veikti 16 fontanų. Beje, rengiamas projektas, pagal kurį planuojama atstatyti fontaną V.Krėvės prospekte, prie „Aguonos“.

Projekto vertė apie 30 tūkst. litų.

Šaltinis
Kauno radijo ir televizijos žinių tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją