NATO jungtinių pajėgų Europoje vadas generolas J.L. Jamesas atsakingas ir už visų NATO operacijų planavimą ir vykdymą, jis vadovautų ir NATO operacijoms vykdyti priskirtiems Lietuvos kariniams daliniams.

Krašto apsaugos ministerija pranešimu, pirmadienį per susitikimą Vilniuje L.Linkevičius dėkojo J.L.Jonesui už Šiaurės Atlanto Tarybos politinio sprendimo užtikrinti Baltijos šalių oro erdvės apsaugą greitą įgyvendinimą. Savo ruožtu NATO pajėgų Europoje vadas pažymėjo, kad Aljansas taiko vienodus standartus visoms savo narėms.

Kovo mėnesį Šiaurės Atlanto Tarybai nusprendus dėl oro policijos misijos Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, per kelias dienas buvo pasirengta dislokuoti prie Šiaulių esančiame Zoknių oro uoste keturis naikintuvus "F-16" bei juos aptarnaujantį personalą. Kovo 29 dieną - Lietuvos ir dar šešių Rytų ir Vidurio Europos šalių oficialaus priėmimo į NATO dieną - Zokniuose nusileido keturi Belgijos karinių oro pajėgų naikintuvai.

J.L.Joneso ir L.Linkevičiaus susitikime taip pat buvo kalbama apie pasirengimą dalyvauti tarptautinėse operacijose, NATO greitojo reagavimo pajėgų formavimą.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis supažindino svečią su šalies kariuomenės struktūra, karinio mokymo pajėgomis.

NATO generolas be kitų susitikimų lankysis ir Zoknių oro uoste.

Lietuva yra pasiuntusi 120 karių į Iraką ir 40 specialiųjų pajėgų karių - į Afganistaną.

Lietuva svarstys galimybę padidinti Lietuvos karių skaičių tarptautinėje operacijoje Kosove. Šiuo metų ten tarnauja 30 karių iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų.