„Parašiau pareiškimą jau“, - ketvirtadienio rytą J. Morkūnaitė DELFI sakė, jog sprendimas dėl jos atleidimo iš pareigų priimtas.

„Nenoriu teisintis. Galima aiškinti visokiu vaistų poveikiu, nes man dieną prieš tai traukė dantį. Daug susikrovė visokių dalykų, bet nenorėčiau jų detalizuoti, aiškinti aplinkybių, – sakė ji. – Kodėl čia dabar išsisukinėti? Įvyko, tai įvyko, dabar reikia už tai atsakyti.“

Ilgus metus Seime dirbanti J.Morkūnaitė kol kas sakė neturinti ateities planų. Moteris politikams parlamente talkina jau keliolika metų, pradėjo ji dirbti su krikščionimis demokratais, vėliau darbą tęsė su jungtine Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija.

„Reikia pamąstyti. Dėl tolimesnės ateities kol kas jokių sprendimų nesu priėmusi. Pirmas žingsnis – išeinu iš šitų pareigų“, - sakė moteris.

Avariją trečiadienio vakarą, apie 18.50 val., neblaivi moteris sukėlė, kai važiuodama Olimpiečių gatve staiga nusprendė pasukti į kairę ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu „Opel Astra“. Pastarasis automobilis nukentėjo gerokai daugiau nei kaltininkės „Honda Accord“. Žmonės liko sveiki.

„Opel“ vairavęs vyras sakė, kad iš pradžių ketino apsieiti be policijos ir užpildyti eismo įvykio deklaracijas, tačiau paaiškėjo, kad su „Honda“ vairuotoja nėra paprasta susikalbėti. Todėl teko kviesti patrulius. Avarijos kaltininkei nustatytas vidutinis girtumas - 2,22 promilės.

Vyriškis tvirtino, kad moteris staiga pasuko į kairę nė nerodydama posūkio signalo. Po susidūrimo „Opel“ nulėkė ant šaligatvio.