Kaip teigiama Kauno savivaldybės tarybos posėdyje priimtame dokumente, savivaldybės taryba žada ieškoti galimybių finansiškai paremti Kaune kuriamas LRT laidas.

Tuo tarpu Lietuvos televizijos direktorė R.Miliūtė BNS sakė, kad LRT administracijos planai po Kauno savivaldybės kreipimosi nesikeičia.

"LRT padalinys Kaune šiuo metu panaudojamas neefektyviai ir mes jokiu būdu nesutikome jį laikyti tik dėl to, kad laikytume", - sakė R.Miliūtė.

Šiuo metu LRT Kauno programų direkcijoje rengiamos laidos "Aerodromas", "Erdvė", "Klausimėlis", "Kariai", "Krepšinio pasaulyje", "Negali būti" ir "Septynios Kauno dienos".

Pasak jos, LRT Kauno direkcija yra naikinama, vietoje jos įsteigiant viešąją įstaigą, į kurią bus priimta dalis iki šiol dirbusių darbuotojų.

Dabar Kauno programų direkcijoje dirba apie 40 žmonių, iš jų 22 yra kūrybiniai darbuotojai.

Reorganizacijos metu, anot LTV direktorės, Kauno padalinio darbuotojai bus atleisti, o vėliau bus galima priimti tiek žmonių, kiek įstaiga sugebės išlaikyti.

R.Miliūtė pabrėžė, kad tokia pati reorganizacija vyksta ne tik Kauno padalinyje, bet ir visoje televizijoje. Pasak jos, administracijos neišgąsdino darbuotojų pasipriešinimas, nes tokios reakcijos ir buvo tikėtasi.

R.Miliūtė sakė, jog po reorganizacijos LTV darbuotojų turėtų sumažėti perpus.