„Jeigu jau yra skirta vieta mitingui, tai turėtų ji būti parengta. Bet mums pasirinkimo nebuvo, mums tik liepė švarią aikštelę grąžinti, o nusivalyti turime patys. Ta aikštelė buvo tikrai baisi, kalnai ledo, baisiausi luitai, šakos, šiukšlės. Mes viską viską išvalėme, kad žmonės galėtų ateiti, mitinguoti, stovėti. Taip neturėtų būti, normaliam pasauly nepaskiria žmonėms mitingui laukų ar sniego kalnų“, - nusivylimo neslėpė Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė.

Ji teigė dar tiksliai nežinanti, kiek kainuos mitingo aikštelės paruošimas, tačiau valymo paslaugas ketinama finansuoti iš asociacijos nario mokesčio ir rėmėjų lėšų.

„Kiek bus įvertinta ta paslauga, mums pasakys, apsimokėsim. Ieškosim, iš nario mokesčio turim, iš rėmėjų turim, tiesiog patys smulkieji (verslininkai – DELFI) aktyviai dalyvauja tame dalyke. Yra kaip yra“, - pridūrė asociacijos pirmininkė.

Z. Sorokienės teigimu, į mitingą kviečiami atvykti ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė, ūkio ministras Dainius Kreivys, žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius, premjeras Andrius Kubilius, prezidentė Dalia Grybauskaitė bei Seimo nariai.

Seimo kancleris Jonas Milerius DELFI patvirtino, kad už prie Seimo įsikūrusios aikštelės valymą moka tikrai ne Seimas. Pasak jo, parlamento kanceliarija tik įspės visus kanceliarijos darbuotojus

„Mes tik įspėsime savaitgalį, kad niekas nestatytų mašinų. Į mus kreipėsi dėl to organizatoriai, jiems duotas leidimas mitinguoti ir tą rytą aikštelė turi būti tuščia. O sniegas yra ne tik nuo Seimo teritorijos, bet ir aplinkinių kvartalų ir jie patys jį stumdosi, kad būtų daugiau vietos“, - teigė J. Milerius.

DELFI primena, kad Vyriausybė apsisprendė dėl prievolės dengtose turgavietėse, kuriose prekiaujama maisto produktais, turėti kasos aparatus nuo gegužės 1 dienos. Pirmiesiems prekeiviams žadama kompensuoti visą kasos aparato kainą.

Pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką, kasos aparatų nereikės turėti tiems, kurie į turgų atneš parduoti savo darže užaugintas gėrybes.

Tačiau Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija tokiam Vyriausybės sprendimui priešinasi ir vasario 7 d. prie Seimo įsikūrusioje automobilių stovėjimo aikštelėje bei šalia jos esančiame plote, kurį reikėjo išsivalyti, ketina surengti protesto akciją.