Galutinį kandidatų į Europarlamentą sąrašą liberaldemokratai patvirtino šeštadienį vykusiame partijos kongrese.

Trečiasis šiame sąraše - Seimo liberaldemokratų frakcijos narys, judėjimo, remiančio Rolandą Paksą, vienas steigėjų Rolandas Pavilionis.

Ketvirtoje vietoje -prieš metus iš liberalų į liberaldemokratų gretas perėjęs parlamentaras Eimundas Savickas, penktas - taip pat net kelias frakcijas per kelerius metus pakeitęs Seimo narys Aleksandras Poplavskis. A. Poplavskis į Seimą buvo išrinktas kaip socialliberalas, vėliau perėjo į liberalų gretas, o šių metų pradžioje perėjo į Liberaldemokratų frakciją.

Vos prieš mėnesį Liberaldemokratų frakcijos nariu tapęs buvęs socialliberalas Kęstutis Skamarakas užima šeštąją vietą liberaldemokratų sąraše. Septintoji - Vilniaus universiteto profesorė, taip pat judėjimo "Už teisingumą ir demokratinę Lietuvą" viena iniciatorių Aušrinė Marija Pavilionienė. Parlamentarai Dailis Barakauskas, Jonas Čiulevičius, Pranas Vilkas, - liberaldemokratų sąrašo dešimtuko pabaigoje.

Partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo liberaldemokratų frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas sąraše - vienuoliktasis.

Iš viso liberaldemokratai Europarlamento rinkimuose kels 26 kandidatus.

"Manau, kad mūsų sąrašas labai stiprus, nes pirmasis jame - E. Maldeikis dirbo Briuselyje kaip stebėtojas, iš trijų pirmųjų žmonių šiame sąraše - du eksministrai ir vienas buvęs rektorius. Manau, kad visi sąraše išvardinti kandidatai yra žmonės, kurie puikiai žino Lietuvos reikalus ir produktyviai gali dirbti Briuselyje Lietuvos žmonių labui", - Eltai šeštadienį sakė Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.