Pirmadienį situacija užlietose Pagėgių savivaldybės teritorijose buvo tokia pat sudėtinga kaip ir praėjusią savaitę, BNS sakė Pagėgių savivaldybės atstovas Mečislovas Ramanauskas.

"Vanduo nuslūgo Nemune, bet ne toje užliejamoje zonoje. Išlieka ta pati situacija - aplieta ta zona, kuri kol kas nepasiekiama transporto priemonėmis", - sakė jis.

Anot M.Ramanausko, žmonės nuo praėjusios savaitės vaikšto per 1-15 centimetrų storio ledą pėsčiomis, savaitgalį buvo bandymų keliauti ledu traktoriumi, potvynio teritorijos prieigose įlūžo lengvasis automobilis.
Šiuo metu užlieta 12 hektarų teritorija, į ją patenka aštuoni kaimai, kuriuose yra 21 sodyba ir gyvena apie 85 žmones. Kai kurie toje vietoje registruoti gyventojai išsikėlė iš potvynio zonos.

Pirmadienį Pagėgiai laukia kariškių amfibijos, kuri antradienį bandys patekti į užlietus kaimus ir aprūpinti potvynio atskirtus žmones būtiniausiais dalykais.

"Renkami duomenys, koks gyventojų medikamentų, maisto ir kitų priemonių poreikis", - sakė M.Ramanauskas.

Be amfibijos, padėti gyventojams yra pasirengęs karinis sraigtasparnis, kuris kartu su medikų brigada pakiltų iš Kauno arba Palangos, taip pat pasiruošęs kilti Pagėgių savivaldybės teritorijoje dislokuotas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis kartu su Pagėgių greitosios pagalbos medikais. Pagėgių ugniagesiai taip pat parengę aerovaltį.

Tuo metu Šilutės rajone savaitgalį paspaudus šalčiui, potvynio vanduo nuslūgo, kai kuriose vietose - keliasdešimt centimetrų.

Kelyje Šilutė-Rusnė vandens lygis, penktadienį viršijęs 70 centimetrų, šiuo metu nukritęs iki 60 centimetrų, BNS sakė Šilutės rajono savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas Romualdas Renčeliauskas.

Apsemtas beveik puskilometrį - 445 metrus - siekiantis šio kelio ruožas, automobiliai vis dar keliami specialia technika.

Šilutės rajone apsemta apie 18 tūkst. hektarų teritorija, kurioje yra 8 kaimai su 26 sodybomis, gyvena 71 žmogus.

"Gyventojai kol kas nesikreipė pagalbos, bet mes pasirengę padėti", - sakė R.Renčeliauskas.