Iš viso nepartiniai kandidatai sudarė 29 koalicijas.

Kai kuriose savivaldybėse dėl tarybos narių mandatų kartu su partijomis kovos ir kelios nepriklausomų kandidatų koalicijos, daugiausia - keturios - Kauno mieste.

Kaune dėl mandatų kartu su partijų sąrašais rungsis koalicijos "Vieningas Kaunas", "Kitokia Lietuva", Stasio Žirgulio nepriklausomų kandidatų koalicija, koalicija "Mes - nepartiniai grįžę emigrantai".

Kai kur, kaip ir minėtame Kaune, nepriklausomų kandidatų koaliciją sudaro tik du kandidatai. Tokių koalicijų dar yra Pagėgiuose, Šalčininkų, Trakų rajonuose.

Partijos mažiau linkusios sudaryti koalicijas - jų iš viso yra dešimt. Keturiose savivaldybėse - Vilniaus miesto bei rajono, Šalčininkų ir Švenčionių rajonuose - koalicijas sukūrė Lenkų rinkimų akcija ir Rusų aljansas.

Pagėgiuose vieną koaliciją "Pagėgių kraštui, Pagėgių žmonėms, Pagėgių ateičiai" sudarė keturios partijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Lietuvos liberalų sąjūdis ir Naujoji sąjunga.

Vilniaus rajone sudaryta Centro dešinės koalicija, kurioje - TS-LKD, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga (LiCS), Kauno rajone sudaryta Pakaunės krašto koalicija, kurioje - Naujoji sąjunga ir liberalcentristai.

Taip pat partijų koalicijos sudarytos Neringoje (Tautos prisikėlimo partija, LiCS, Liberalų sąjūdis), Raseinių (LiCS ir NS) ir Vilkaviškio rajonuose (LiCS ir Liberalų sąjūdis).

Vasario 27 dieną iš viso bus renkami 1526 savivaldybių tarybų nariai. Tai yra 14 tarybos narių mažiau nei per praėjusius rinkimus 2007-aisiais